Romglas


Drycker som t.ex. Konjak har väl utformade glas som man bör dricka ur för att kunna ta del av konjaken till 100%. Dvs. att man måste ha speciella glasformationer för att få fram aromer & kryptiska dofter.

Likaså har rödvin, vittvin, öl, snaps & kaffe.

Romglas är ett ting som inte existerar, och detta bevisar med överlägsenhet hur bra rom egentligen är. Man ska inte känna rommens aromer, och man ska inte låtsas vara kulturbög när man dricker rom. Sjörövarna är en bland få folkslag som dricker rommen som man ska, dvs. direkt ur flaskan. Det enda man bör lägga till när man dricker rom är ett ilsket/glatt "Arrrgh".

De riktiga piraterna blandade trots allt ut rom med vatten. Inte för att de var veka mesar utan för att när de varit ute på de sju haven i en sån där 18 år kom dricksvattnet man förvarade i tunnor att bli lite unket. Och om man då vill ha sig lite vätska för sakens skull, alltså utan att bli "pissed" som engelsmännen säger, spädde man ut vattnet med rom så att säga. För att få den där riktigt goda smaken av alkohol. Den kittlande känslan i mellangärdet...

Därför drar LG2S slutsatsen att Rom är en dryck av luffare & sjörövare.