Trangiakök


När man är på luff har man kanske inte alltid tillgång till ett kök. Som lösning på detta så finns det en slags bärbara kök vid namn Trangia, det är flera olika delar som genom olika kombinationsmöjligheter bildar olika slags kastruller och sånt.

I ett standardtriangiakök ingår:
1 kaffepanna
1 lock/stekpanna
2 kastruller, en liten och en lite mindre
1 Underdel
1 Överdel
1 Tamoj/tång (om namnet tvistar de lärda)
1 Brännare (Även kallad Eldare)
Till detta behövs även T-röd, som i detta fall används till att elda med, inte något annat.

Själva proceduren är mycket enkel, ta ungefär en liten skvätt T-röd och häll i brännaren, sätt fast brännaren i underdelen, tänd eld på, sätt på överdelen och laga mat.
Det svåra i matlagningen ligger i att få maten att smaka annat än T-röd.

Alla normala matlagningsregler upphör inärheten av trangiakök, så även lagarna om kostlära.
Det enligt mig godaste som går att tillaga på ett trangiakök iförhållande till risken att fucka upp det är makaroner, för att få dom att smaka lite lyx så kan man slänga ner en varmakoppen i kastrullen samtidigt som man lägger i makaronerna, det blir en höjdare.

När du är på festival och lagar man på ditt trangiakök, laga alltid så mycket mat du kan, alla blir glada, och du blir kung på campen för några minuter.

Nån skrev och sa att jag hade stavat fel. Satan

Efter mordhot ändrade jag stavfelen.

Skitsmart tips från Malin
Trangiakökets kastruller är också mkt behändiga när regnet anlagt en oönskad swimmingpool i ditt tält och du inte vill vända upp och ned på tältet för att bli av med vattnet/använda din luftmadrass som vattensäng resten av festivalen.