Havet


Havet är alltid skitstort och blått. Det är därför många kallar det för "det stora blå". Består av 67% vatten och resten hajar.
Havet är skitbra för därifrån kom livet. Det började som alger och fiskar men blev sen gäddor, fiskar och alger istället. (+ dinosaurier på land)

Du kanske har smakat på lättsaltade chips. Då vet du ungefär hur havsvatten smakar. Fast du måste också tänka på att det inte är någon chipssmak på havet. Bara lättsaltat. Hur törstig du än blir så är det bara dumt att dricka havsvatten. Din kropp blir nämligen inte alls glad. Speciellt Döda & Röda havet. Hör ni ju på namnen.
Om du nu ska envisas med att dricka det så kan man bygga så att det blir drickbart. Om man tejpar ihop mynningarna på två flaskor (den ena fylld en fjärdedel med havsvatten) så kan man lägga dem på marken och täcka över den tomma flaskan. Solen kommer då att värma den fyllda flaskan och skapa kondens i den andra med rent och gott sötvatten. Gå ut där och överlev!

Havet är finast på sommaren då det ofta glittrar som tokig. Då passar det bra att sitta på ett berg och hinka öl & Co.

Bada i havet är också soft. Det finns ju så mycket av det. Vill du hitta en badplats är det bara att gå/åka/flyga åt valfritt håll så kommer du tillslut fram till något hav.
OBS: FÖRSÖK INTE SIMMA ÖVER ETT HAV!

En kosmonaut tagad av LG2S i havet? Krabban Sebastian hänger på.