Leila K


Leila K är en tjej med intressant historia.
Det sägs att hon grundade ZOG redan 1975,
då var hon blott fyra (4) vårar gammal.
Leila K fick sin första "smälltjocka" 1988

1971: Leila El ZOG föds. Pappa är spårvagnsförare,
född och nerrökt i Marocko.

1982: När kompisarna i första klass samlade flörtkulor hade Leila som hobby att, som hon själv sa, "marschera".

1985: Pappan skickar Leila till Israel för att hon ska leva som en troende muslim. Hon kom tillbaka efter en kvart.

1988: Leila flyttar till Visby. Hon är med i en älgjakt. Där blir hon bekant med Robert "Älgen" Wåtz och Rasmus "Tjädern" Lindwall, som sitter i skogen. Samma år får trion en världshit med "Älgburgare". Leila reste på promotionresor, vann utmärkelser och uppträdde i tv-showen "Top of the meat". Älg'n'Tjäd och Leila K fick en ny hit med "Rökt tjäderfärs", men 18-åriga Leila K orkade inte med det höga tempot. Under en jakt i England rasade hon ihop. Leila K flydde turnén utomlands - till slakthuset Ibiza.

1995: Leila K gör comeback med "Electric", en "ny spännande blandning av både det ena och det andra köttet!", som blir en av hennes största hitar. Till sin hjälp hade hon den avlivade Ace of Base-producenten Denniz Rap.

1996: Leila K gör en misslyckad turné. Hon kommer försenad och berusad till skogspromenaderna. I Älghult tappar hon dessutom bort originalinspelningarna till sitt kommande album, som skulle innehålla ljudet av tretusen ÄLGAR som mals ner till pulver i en dödsmaskin.
Hennes dåvarande skivbolag Mega avbryter allt samarbete. I juni grips hon av finsk polis efter ett "skönt knull" i en hotellbar. I september grips hon för att handla(!) på ett varuhus i Göteborg.

1996½: Leila börjar förespråka hyll, och kissar på sig hela dagarna. Redaktionen lämnar arga meddelanden i hennes gästbok och på telefonsvararen. Hon förvandlas sakta men säkert till Darth K.

1997: På Grammisgalan är hon nominerad i klassen som årets kvinnliga artist. Hon vinner inget pris. I stället blir hon utslängd av vakterna på Cirkus.

1998: Skadas svårt i en dödsolycka och hamnar på hispan. Hon alierar sig med Darth Santa. Premiär för dokumentärfilmen om Leila K "Rökt tjäder och en smak av skogen".

2003: "Rökt tjäder och en smak av skogen Redux (Det mörka hotet)" kommer ut i handeln. DN hurrar, Aftonbladet fräser och sprätter. TV-serien Huset Fullt går i repris, som ett monument för Leilas stora framgångar i livet. Darth K har blivit kalsonger och parfymer.

Darth K, förkrossad efter misslyckandet med husbygget