BeijingBeijing, även känt som "Peking", är Kinas skitgamla mångmiljoninvånarstad. Det finns skitmånga kineser, typ 1,2 miljarder, 13,8 miljoner av dom bor i Beijing. Beijing är inte bara stort i invånarantal, det är stort till ytan också, det är ca. 16.000 kvadratkilometer stort.

En grej som tar upp ganska lite av den ytan är Himmelska Fridens Torg. Det sägs att det ska kunna stå ungefär 2 miljoner människor på det utan att dom behöver trängas avsevärt. Ordförande Mao är begravd i ett mausoleum på mitten av torget, alla vill dit och titta på honom. Sen kan man ta en tur in i "Förbjudna Staden" som gränsar mot torgets norra sida, det är som en stor villa mitt i stan som blivit turistattraktion på senare år. Förr i tiden bodde kejsare med familj där, men Mao Tse-Tung ställde dom mot väggen då revolutionen kom.

Om man som luffare är på väg till Beijing så anländer man antagligen till Beijing Norra, en riktig mastodont till tågstation. En version av den transsibiriska järnvägen tuffar dit från St. Petersburg.

Om du som luffare råkar vara i Beijing så är ditt problem hur du ska bo ekonomiskt, om du inte känner studenter på universitetet eller något sånt. Dom stora hotellen är svindyra, ditt bästa alternativ är antagligen att försöka hitta ett vandrarhem i sydvästra hörnet av centrum eller något liknande. Eftersom allt annat än hotellen är billigt i Beijing så kan du överleva i en månad på typ 500 spänn.

Det är bland annat priserna som gör det så jävla roligt att festa i Beijing, en öl kostar typ 4 kronor ute på krogar och klubbar, och sådana finns det gott om. Dessutom så har dom öppet precis hela natten.

Om du är i Beijing så måste du kolla in den stora muren, det går tåg dit från Beijing Norra, och det kostar typ 10 spänn att åka dit. Det tar bara ca. en halvtimme att ta sig dit på det sättet.