RövarrundaAktivitet bland luffare som helt enkelt går ut på att man går ut.

Väl ute strövar man runt och upptäcker i allmänhet. Man ska ha med sig en påse eller portfölj där man samlar grejer, även kallat att röva.

Rekommenderad tidpunkt för rövning är kväll eller natt. Helt enkelt därför att människor inte bryr sig om prylar på natten, dessutom så känns det mysigare.

En välbärgad luffare är en luffare med många säckar fyllda med stoff från sina rövarrundor. Kommer man hem till en luffare ska man börja med att fråga vart han gömmer sina erövringar.

Det finns mer än du tror i prylväg att samla under en rövarrunda. Allt som inte är fastspikat eller bevakat är ditt, skulle man kunna säga. Du får antagligen mest hem en massa helt oanvändbara saker. Dom kan du sortera ut och slänga bort senare, om du inte kan sätta ihop dom så att dom förvandlas till en HELT NY och användbar pryl.

Debatt:
Tinos: Ett dialektalt namn för "rövarrunda" i Falun är raida / rejda (officiell stavning ej tillgänglig), när man rejdar i Falun är det oftast mat som finner sin väg ifrån lastkajer, containrar och sulos.
Det Falunska utrycket uppstod hos det legdendariska kollektivet bunkern.

LG2S: Helt fucking amazing att ordet "raid" som kan nämnas med samma innebörd finns i språket "Engelska".

Hemlig peson: Pa det danska spraket kallas d att "skralda" mat eller annat.