Gräsrökt korv


Vi har ju alla ätit alspånsrökt korv och hickoryspånsrökt korv och granspånsgröt kort. Men nu vill du testa något exotiskt. Något osvenskt.

Gör då såhär:

1. Ta ett oljefat och städa ur. Ingen olja får finnas kvar. Kanske tar du inte namnet bokstavligt. Du köper en tunna som bara kallas oljefat men har aldrig innehållit olja.

2. Prata med Foxtrot nere på hörnet. Beställ en drönare från Amazon. Maila Putin på darknet. Hur än kidsen beställer knarkabis nu för tiden, gör det. Beställ tio kilo fuktigt och strimlat knark.

3. Lägg allt ditt knarkabis i botten av tunnan. Du kan använda alspån o.dyl men det är inte det vi är här för!

4. Nu måste du tillverka ett galler som du kan hänga mitt i tunnan. Det gör du med random galler och en kraftigare ståltråd. Du vill att din korv kan ligga en bit ovanför knarket men samtidigt vill du kunna lägga på ett lock.

5. Salta din mat. Salt är gott och finns tillgängligt på alla affärer inne i stan. Jag tror dock att du inte behöver salta korv. Speciellt om det är utan kött. Baciller föredrar animalier.

6. Elda under tunnan. Inte inuti alltså. Vi vill att ditt knarkabis ska börja ryka, men inte brinna. Syrebristen och fukten kommer att göra att knarkabiset bara ryker. För att få plats med en eld under tunnan kan du ställa den på några stenar och gräva ur lite under. Elden måste vara lagom stor. För varmt och knarket brinner upp. För kallt och det ryker inte.

7. Den här guiden är för korv men vill du använda tofu eller sik så får du inte det. Lägg korven på gallret och lägg på locket. Vänta tills korven får en rökfärgad färg. Det kan ta flera minuter. 60 till exempel. Håll ett öga på elden och rökutvecklingen.

8. Avnjut med en flaska vin och en flaska öl i solnedgången.