aktuell musikrapport


Sveriges minsta fanzine. Finns bara på #LG2S @ DISCORD. Betygsätter svenska skivor och inget annat. Har betygsatt HUNDRA album. Vad är det då som gör en skiva bra? aktuell musikrapport har topplistan:

10 - Grupptryck
Har många andra tyckare tyckt om den här skivan? Då brukar det bli snöboll och alla vill tycka om. Det är skönt att passa in. Ibland funkar det tvärtom, många gillar skivan och då kan man inte tycka om. Man vill känna sig speciell. Eller man letar aktivt efter skivor som få hört om för att känna sig duktig. Man vill ju bara känna sig duktig någon jävla gång!

9 - Inflytande
Vi på aktuell musikrapport förstår att vissa skivor har varit viktiga men väljer att lägga fokus på de bättre skivorna som kom efter.

8 - Nostalgi
Hur mycket lyssnade recensenten på artisten under tonåren? Mycket? Ja då är det en bra skiva. Associationer är så mäktigt och det är nästan omöjligt att bortse från dem. Fast utan dem kanske man lika gärna kunde låta en robot spotta ur sig betyg utifrån streamingsiffror.

7 - Variation
Dalar och toppar. Håller skivan dig på tårna eller drönar den på? Det här är högst personligt såklart. Om man är ett dampbarn så vill man att skivan påminner en om att man lyssnar på den.

6 - Personlighet
Är artisten en person du kan identifiera dig med eller tillome ser upp till? Då har säkert personen en personlighet. Starfighter har ju en personlighet. Vissa tycker man ska skilja artisten från verket, medan andra tycker att det är en del av konsten. Vad tycker du? Maila aktuell musikrapport på www.hammarbysuger@hotmail.com. Du behöver inte skriva något i mailet.

5 - Känsla/stämning/attityd
När sångaren sjunger "my eyes are bleediiing" så ska man verkligen känna att hans ögon blöder. Här kan det vara viktigt med personlighet. Det kompletterar gärna hur skivan känns. Något annat som är viktigt då är texterna.

4 - Texter
När man skriver texter det viktigt att man att skriver bra. Det viktigt att man förmedla budskapet bra.

3 - Påhittighet
Hur nytänkande är skivan? Hur vidareutvecklar den genren? Har den häftiga synthljud som ingen använt förr? Här finns det gott om plats för inflytelserika skivor. Varning: Det finns gott om dåliga artister som kallar sin musik experimentiell, avant garde eller abstrakt, när det egentligen heter att de inte orkat lära sig. Nej det måste vara påhittigt på ett kompetent sätt. Även Picasso lärde sig rita fint innan han började rita fult.

2 - Skill
Ja obvi. Nu är det någon som försvarar alla punkare som bara kan tre ackord, men det handlar inte om ren teknik. Det betyder inte att man måste kunna spela hundra noter i sekunden som någon jävla Yngwie Malmsteen. Bara att man övat lite, pratat med andra musiker, vågat skriva några skitlåtar innan det blev bra.

1 - Omslag
Hela anledningen till att man ens gör en skiva. Det är därför det heter skiva för att man lägger konsten på den som en kräftskiva.

Vår största konkurrent: