Högstadiets ordförråd


Hej. Nu är det dags med lite subjektiv journalistik. Såndär som LG2S är så bra på. Med researchen direkt från minnet, istället för att spendera 20 veckor på dammiga biblioteket.

Hjälp gärna till! Knappen heter "Bidra" och finns längst ner.
i just wasnt born with enough middlefingers är ju ett direkt citat från
När vi gick i högstadiet fanns ett slangförråd. Det är inkapslat i tid och ålder, 14-åring på sena 90-tal. Denna uttrycksgruva har sina blåbärsfällor, jag tycker vi ska titta tillbaks på dem och minnas, för att sedan förtränga. Alternativ för nostalgikern är att inkorporera detta språkbruk i sitt nuvarande ordförråd.

VM
VM är ett superlativ, nej det är det inte. VM är en förstärkning av adjektiv. Läxor brukade beklagas vara "Dryg-VM". Alltså världsmästerskapet i dryghet.

Snärta, snårten
Nittitalsfrillan gick ut på att ha håret till nedanför örona, tjej som kille. För att straffa någon tönt, eller busa med en tuffing, så brukade arga killarna dra till med en "go-snårten". Snärten bestod av ett handflateslag i bakhuvudet så att nittitalsfrillan flög i luften som ett yrväder.

Bälteskonung
Hon som alltid knäppte fast bussbältet i skolbussen var en "Bälteskonung. Titeln överfördes med en ceremoni varje helg.

Stud
På kranks tid kallade man plugghästarna för stud. Inte som i flickehäst.

Patetiskt / moget
Högstadiets allra mest förekommande dissar.

Buggen
Många brukade lägga tuggade tuggummin i grötliknandande mat på bespisningen. Syns ju int, en bra fälla. När man sedan icket vetandes svalde ett tuggegöm så skrattade dom och sa BUGGEN syftandes på ett särskilt tuggummivarumärke som vi inte får nämna här på LG2S eftersom studieförbund, kommuner, landstring och stater har gått in med pengar i våran attraktiva trust fond. Ja det här är den sista slang-delen i denna artikeln. Tro det eller ej men första delen av denna artikel är skriven för mer än 10 år sedan. nu är året 2021 och jag sitter å har lyssnat på Färska Prinzen runt-runt-runt i flera timmar. Nyss skrev jag artikeln "Förstå personer snabbt och enkelt - helt gratis" och förutom att skriva har jag läst gamla artiklar ikväll. Typiskt manisk afton*. Jag hatar och älskar det. Vadsomhelst kan hända. Jag kommer inte posta denna artikeln nu direkt utan vänta någon dag för den där artikeln om att förstå personer som jag nyss publicerade är något av det häftigaste jag har skrivit. Den är en slags satir. Ingenting i livet är gratis snabbt och enkelt. Och jag förklarar att det enda man behöver göra är att förstå personers drivkrafter. Vilket är jättesvårt ju, en hel jävla vetenskap. Vad förstår du om dina egna drivkrafter? Äter du godis för att det är "gott". Vad fan betyder ordet "gott". Jo, man vill ju lindra rösterna i huvet. plus fight club. Aja, väldigt nöjd för det kändes jättekrångligt i huvudet att förmedla vad det nu var som jag förmedlade. Jag ska inte redigera det här babblet, har inte läst bara skrivit men jag kommer inte ihåg att jag skrev något plågsamt. Men iaf, allt i denna artikeln fram till Buggen är skriver på 00-talet och sen blir det 20-tal. Fatta att vi var 90-talsnostalgiska på 00-talet. Vad fan e man nu då på 20-talet? La dolce vita - den vita lögnen.


timestamp 23.15 fredagen den 29januari 2021.
smäller väl upp den på söndag eller så! hör gärna av er om ni tycker att innehållet är lämpligt. jag får ofta klagomål från ledningen att mitt innehåll stinker och jag förstår vad dom menar. jag har gjort det här så pass länge nu att allt blir bara ord! ord ord ord. fem ord i sträck sen är man igång. en vandrande pinne vandrar alltid medurs osv. sen kan man spinna och dra en lögn på det. alltså det är skitlätt att skriva du borde testa. och man utforskar sin hjärna på köpet. till slut kan man allt som LG2S och då är det viktigt att man delar med sig av den kunskapen. puss.

Jävlar, jag skrev en massa text som skulle bli en helt ny artikel och sedan försvann allt! ** Och ironiskt nog skulle handla om att sudda bland annat. Här kommer den, skriven för andra gången från minnet och ny fantasi blandat:

Fast nu gick det några veckor och jag ångrade mig. Det ska få bli en artikel med en egen artikelsida istället för att bo längst nere i denna konstiga artikel. Fan vad många ord det ryms på internet ändå.
Iaf, artikeln kommer att heta Kreativt Skrivande och ganska "påkostad". T.ex. kommer jag att bjuda på konfetti när den släpps!!

Jaja, nu blev det väl dags att äntligen presentera för världen: Högstadiets ordförråd! Grattis.


Fler högstadiets ordförråd. Vi måste tillägga denna:
Springa - Ruuun-a, lubba, älga, kubba, gasfarta.

* musik på repeat i bakgrunden, skriva läsa skriva läsa skriva läsa etc pennan och pannan. organismen vet vad jag pratar om. rök utan eld: https://www.youtube.com/watch?v=IKcEI-Iu5Pk lr spotifylänk

** Det var faktiskt jävligt konkret händelse! När man skriver och sen försvinner allt. Då får man välja THE VOID eller THE WINNER. Jag valde the winner och skrev om allt jag mindes och fortsatte spinna vidare utan att gråta. Om man inte gör så direkt, så försvinner ALLT 4OREVER för du kommer inte komma håg ett skit. TESTA NÄSTA GÅNG ALLT FÖRSVINNER.
Jag hoppas att människan orkar göra en THE WINNER med skapelsen när allt försvann i en fruktansvärd apokalax.