Termuffdynamik


Ni har alla lärt er vad en Termuff är. Och ni har fått grundläran i hur en sådan kan användas. Men nu är det dags för Termufflära C. Det vill säga termuffdynamiken - Läran om olika ämnens interaktion med ollonet.

Exempel: Fyller du din termuff med printerpapper av sorten stiff, så kommer du få tusentals papercuts på ditt ollon. Det är för att printerpapper av sorten stiff har en väldigt låg termuffdynamik.
Men här blir det intressant. Doppar du ditt printerpapper i vatten får det genast en hög dynamik. Det är för att väta har förmågan att transportera draggen i vattnets hastighet. Våthet har ingen teoretisk maxgräns och kan därför vara evig.

Konkret exempel: En dragg som juckas i vanligt svenskt vatten kan aldrig förflyttas längre än Ådalsskolans* längd per sekund. Vattnet innehåller alger, kolhydrater och bubblor som gör att draggen får en teoretisk maxpunkt. Det bildas friktion.

Skulle man däremot ha löskokta makaroner som redan har en viss mängd vatten i sig, och introducera glidmedel, en renare form av vatten, skulle man kunna transportera en dragg i flera miljoner kilometer i timmen genom termuffen. Det är nästan helt friktionslöst.
Det är dock inte så skönt och det är därför kommersiella termuffs innehåller bara löskokta makaroner.

Ok nu ska vi bli teoretiska. Tänk då att vi har totalt renat vatten. Man har kokat det. Hällt handsprit i det. Destillerat det i en hembränningsapparat. Då uppnår man den absoluta draggpunkten. Då blir draggen oändligt lång och oändligt smal, vilket gör att den upphör sitt fysiska tillstånd och bildar en antidragg. Den är helt svart och ganska stor.

* - Sveriges längsta gymnasieskola.