Uppsala


Uppsala är Stockholms näst längst bortersta förort, näst efter Åre. Du tar dig lättast hit genom att planka SL-pendeln (för du är väl med i P-kassan?!) och det är typ omöjligt att lifta därifrån pga ingen stannar vid europavägar. Den driftige som vill norrut får antingen ta sig längs typ västerås eller nåt eller åka kollektivtrafiken:
* planka sl till Uppsala
* sen kostar ul en hundring till Gävle
* x-trafikståget till Sundsvall går på under en hundring

Väl i Norrland så är du hemma igen och allt är lugnt, ut med tummen längs vägen kompis!

Uppsala är en oväntat soft stad. Man gör som vanligt: undvik studenterna och kolla vad punkarna håller på med. De unga straght edge-kidzen hänger på Ungdomens Hus, där fixar även Bruiced Food Club utdelning av gratismat varje fredageftermiddag. Är du ungdom så kan du fixa billig falafel i cafet. De vanliga punkarna brukade hänga i ett garage uppåt stenhagen, men numera då är det fria kulturhuset femman som gället. OBS: den enda opunkiga regeln där är att du måste fixa medlemsskap dan innan events, du som bara luffar runt är ju en skön nog typ för att komma in ändå, men din polare med kvart måste lösa sånt där först.

Uppsala är präglat av studenter. Använd det till din fördel! Behöver du panikkvart så rör dig mot Flogsta, det är typ som Ålidhem så samma regler gäller: hitta någon skön lirare och se till att krascha på kollektivets/korridorens gemensamma soffa!

Bästa vegmaten är legumes lunchbuffe, nedanför slottsbacken, kostar en hundring men du behöver bara äta en gång om dagen. Behöver du välja mellan falafelvagnarna nedanför kyrkan, så plocka den största falafeln vid den palestiska vagnen, den är 1m+ lång. EN METER PLUS!

Billig bärs hittar du på nationerna. De kan vara lite bråkiga med nationskort, så antingen får du charma brallorna av insläppsstudenterna eller smita in via rökrutan.

För alla andra ölbehov så går du till Palermo. Eller det kommer du göra ändå, spelar ingen roll vad du tänker i början av kvällen, någonstans framåt 1-tiden så börjar benen automatiskt röra sig ditåt.

Valborg är en hel festival i Uppsala, lika bra att åka dit då. På tal om festivaler förresten, skippa Uppsala reaggie, alla röker gräs ändå men det är lugnt för en slirig kväll så var det nån som berättade för mig att "det är luuuugnt mannen, weed är lagligt i Uppsala!". Polisen glömmer bara bort det under reaggiefestivalen och råkar haffa folk av gammal vana.

Men gör som man gör i alla andra städer: ta en promenad längs älven, gå på nån utställning på köttinspektionen eller konstmuseets torsdagskvällar, spela lite vollyboll på flogstaängarna eller ta med en ölpåse till 4h-gården ute vid gränby och häng med djuren i solen.

Det spelar ingen roll, du kommer ändå sitta med en bärs i näven på Palermo i slutändan.