Julens ABC


A ----------------------------------------

Abbarn - Varför finns det ingen plats för abborre på julbordet?! Ser ut som en fisk men smakar som borre. Abborre är dessutom första ordet i många ordböcker. Inte i LG2S dock. Inte än..

B ----------------------------------------

Bocken - Den familjemedlem som under året lägrat flest sexuella upplevelser koras årligen till Bocken. Som straff får han eller hon dela ut 100 armhävningar till valfri person, även personer utanför familjen. Om milq blir familjebocken så kommer han att dela ut sina armhävningar till Alice Baah Baah eller Eva “Krösus” Röse från Disneyklubben

C ----------------------------------------

Cristus - Julen firas till minne av Jesos Cristus. Varje jul sätter far barnen i en ring och frågar “Kommer ni ihåg Cristus?” varav barnen svarar “Jaaa” varav alla går till sängs hungriga.

D ----------------------------------------

Dopparedagen - Även känd som Dagen dopp och Xmas-afton. På morgonen sätter vi oss i kälken å åker nedförsbacke hela vägen till kyrkan, som är byggd i trä. Ta med dig rikligt med tändstickor, tändvätska, tänder och tändsoldater. Efter kyrkan blire Balle Planka och Charles Hjortils Dopparedag på TV. Efter zå kallad glögghög, där julefarfarsfar krossas, bänkar sig äntligen hela familjen framför soundcloud för att lyssna på sista avsnittet av LG2S Julkalender. Utanför står djuren och fryser.

E ----------------------------------------

Eld - Världens mest populära grej. Man eldar sjätte adventsljuset tills gardinen börjar brinna och alla börjar rinna. Förr hade man levande ljus i granen, världen smartaste idé.

F ----------------------------------------

Fira - Julen firas! Flaggan i topp. Glögg glögg glögg. Se så sorgligt det lilla Jesosbarnet i krubban. Hattarna i taket. Klackarna på Borta Stå. Osså räknar vi in: Ett Två Tre.. FIRA!!!

G ----------------------------------------

Groll - Lägger man åt sidan på julen. Har din farbror rört din toy? Lägg det åt sidan! Har sonen din skaffat jobb som influenser? Lägg det åt sidan! Tjatar din mor om att du ska bli brappa? Lägg det åt sidan!

H ----------------------------------------

Hästus Cristus - Djurens egen variant av gudasonen Jesos Cristus. Enligt legenden föddes Hästus på BB i Nazareth hästår noll! Stallet var nämligen “upptaget”. (läs Nazareht på english)

I ----------------------------------------

IRC - Många flyttar in i rummet och ircar med sin Quake-klan på julafton. Dom orkar inte med allt stök med familjen och din syrras pojkvän som bara snackar om bostadsrätter i Stockholm. Det är helt ok att göra så.

J ----------------------------------------

Julemusik - Stilla katt, Staffan var en Stalleko, Tänd en häst och låt den brinna, Foxtail of New York (it was christmas eel babe, in the shark tank), Nej se det ålar nej se det ålar det var ju roligt hurra, Räven raskar över hingsten, Bäverklang, Nu tändas tusen hästaljus, Jag såg mamma kyssa abbarn, Midnatt rådjur, Mössens julafton osv. Julemusik är människans hyllning till Djuren - de kräken.

K ----------------------------------------

Katter - Vill ha jul! Ställ fram en skål med rom och vispat ägg och se hur kalaset eskalerar.

L ----------------------------------------

Lättglögg - Tänk dig en glögg som väger mindre än ett tomteskägg, kanske t.o.m. mindre än en snöflinga. Det finns faktiskt. Gå till Handlarn och be han plocka fram lättglöggen under disk. “Annars blire en blodig historia”, hotar du.

M ----------------------------------------

Mat - Är det en tarm? Är det en klo? På julbordet är det svårt att avgöra. Den mest avancerade julbordaren maler ner en hel kalv och kryddar med anis. Sen äter man tills det kommer pruff.

N ----------------------------------------

Näsan - Blir röd av glöggen och akvavit. Blir blå av kälkåk och snömulning. Blir gul av julecigarren å i juleljuslågans sken. Blir grön av vinterkräksjukan och avund. Idag har vi elektrisk julebelysning som skiftar i just dom färgerna, för att hylla näsan - julens färgexplosion.

O ----------------------------------------

Organisera - Skit i det. Folk får fan ta lite eget ansvar. Om din son inte köpt ett Playstation själv så får det vara hans problem. Om din farfar vill ha veganska köttbullar är det hans jobb att fixa det. Om mor Anna vill slappa i soffan och huffa en påse lättglögg hela helgen så får hon det.

P ----------------------------------------

Påsken - Varar julen ända in i. Jesos Cristus föds på Juleafton och dör på Påsken - Varje år. Det är därför han är så ledsen. Han får bara uppleva mörker, snö och lite vårslask. Påsken är intimt förknippad med en slags Julmust.

Q ----------------------------------------

Quisling jul - Firas bara i Noreg, tomtelandet i väst.

R ----------------------------------------

Ritch, Ratch, Filli, & Boom Boom Boom - Namnen på Juletomtens allra elakaste tomtenissar. Dom plundrar byar för nöjets skull och tuggar fradga. Dom tuggar även juleskum, som framställs ifrån tomtemors fostervatten. Tillsätt socker och rör om.

S ----------------------------------------

Sommaren - Är så väldigt långt borta.

T ----------------------------------------

Tomtenissar - Inte att förväxlas med cirkusnissar. Tomtenissar bor i grytt å lever på julmust och julgröt. Tillsammans med Juletomten bildar dom den ökända Tomtemaffian, som med automatvapen och förgiftad snus tvingar alla barnen till lydnad och snällhet.

U ----------------------------------------

Under - Man brukar säga att om det någonsin ska ske ett mirakel är det på julen. Detta är helt sant. Kolla bara vintern -04 när 2 fick en hel slice pot.grat av milq utan att ens be om det.

V ----------------------------------------

Vinterkräksjukan - Säkraste ursäkten ifall du vill slappa och slippa fira någon töntig familjejul. Nämn ord som kräks, spy, hosta blod och kasta upp inälvor - så slipper du följdfrågor. Framåt kvällen slår önskningen in och du får fira jullovet på dass!

W ----------------------------------------

Winterblot - Nu skrev vi Mat på M så vi skriver Midvinterblot här. En variant av Midvinterblötdjuret. Man offrar pappa till Oden när han blivit för gammal för att slåss. Häng upp honom i Stora Eken och halalslakta han. Låt trädet dricka girigt av blodet. Hugin och Munin hejar på från tallegren. Sen kommer våren på grund utav det.

X ----------------------------------------

Xmas, I väntan på - Jul betyder podcasts. Varje datum läser LG2S-gänget en utvald artikel. På själva Xmas-afton kommer dom även att tända en häst, och låta den brinna. Xmasafton kallas även för Dopparedagen eller Dagen Dopp.

Y ----------------------------------------

Yrken - På julen glömmer alla sina yrken. Man snackar istället om hur man knådar den bästa ispärlan, hur man mular någon utan att den börjar gråta, hur man bygger det bästa hoppet till sin pulka. På julen blir alla experter på snölekar och inget annat.

Z ----------------------------------------

Zå kallad Glögghög - Traditionel julelek som går ut på att alla föräldrar staplar sina glöggeglas. Yngst underst. Julefarfarsfar skakar av alla sjukdomar. När det är hans tur så når han inte upp till översta glöggeglaset. Så det blir trappstolen. Med mycket möda och stort besvär klättrar han opp. Han skakar så det dånar över julefriden. Barnen ropar “Se så lustigt”. Gubben välter hela glögghögen å faller handlöst över. Julefarfarsfar krossas mot marken å det går inte att se om det är blod eller glögg som täcker hela julegolvet. Det är blod. Och glögg. Det står i obduktionsrapporten som läses tradiotionsenligt efter jul, på tjugondag knutter.