LG2S the Book


Slutsåld

Upplagan slut tyvärr men det finns en gömd bok i matrummet på Näsåker Campings köksstuga. Försten till kvarn får gärna mala sönder den. Eller kolla bokbörsen.

År 2018 kom LG2S äntligen ut i ett brännbart material. Vi kallar projektet för LG2S the Book och såhär glad blir man av den:


Fakta från internet

Förlag: Kulturskurkarna
Språk: Svenska
Bandtyp: Häftad
Utgiven: 2018-12-01
Upplaga: 1
Antal sidor: 249
ISBN: 9789163994135


En miljon exemplar

Pressrelease

Är du född på rymdåldern? Kommer du ihåg 00-talet och den tidens sociala medier: hemsidorna? Då är chansen stor att du någon gång slumpade förbi LG2S - Luffarens Guide 2ill Sverige. Det kultförklarade uppslagsverket som beskrev allt inom Luff, Livet, Fest och Tvivelaktig aktivitet. På dumpsterdivade fåtöljer i stökiga kollektiv skrevs över 1700 artiklar som tidens nätburna ungdom flockades för att hylla och dissa.

Nu har LG2S destillerats ner till 250 sidor av renaste papper. Artiklarna har skrivits om, uppdaterats, formaterats och i vissa fall rivits sönder totalt. Resultat är ett tidsdokument över en förlorad internetepok och en bibel för neoluffarna: Dom som liftar till kompisarna femtio mil bort. Dom som fixar käk på en tia. Dom som älskar att dansa ollonsalsa i löklandet.

"Minns du när vi låg å grät i kryddiga kudden och bad till gud att det en dag skulle finnas en bunt papper som förklarade ALLT!?"
// Bozze - Social Media Associate

Vi har bett bokhandlaren att lägga boken under kategorin humor/geografi. Ligger den där? Om inte ber vi om ursäkt. Du får kräva pengarna tillbaka, eller nej gör inte det! Vi behöver dina pengar! Tänkte köpa oss en tacka av guld och en liter bensin och sticka till Bahamas bland annat. Ajöss och tack för alla pengarna!

LG2S the book är essensen av flera års funderingar runt hur man ska hantera världen som urfattig ungdom. När många gärna oroar sig för arbete, pengar och trygghet så har LG2S alltid sagt "Ta det lugnt - Det bygger sig".

Baksidetext

Hur liftar du från Örebro till Rotterdam?
Var lurar du till dig ett gratis meal?
När blir bäbisar till?


Luffarens Guide 2ill Sverige är manualen för den moderna vagabonden. En inspiration för dig som vill bort från ditt höstjobb på posten och din urmakande pojkvän.
Du som bara vill slänga på en “rygga” och “dra”.

2002 flyttade LG2S till cyberrymden, bort från osorterade papyrusrullar, grottmålningar och luffarnas goda minne. Samlade erfarenheter spreds med bredbandets hastighet och allt verkade till en början mycket gott. Det visade sig emellertid att Internet bara var en fluga som skulle dö ut på några år.

Sveriges första guide – äntligen i ett brännbart material. För dom där kalla kvällarna längs landsvägen.

Releasefesten

1a decembrio släpps LG2S The Book till försäljning. Det ska vi fira! Vi valde lördagen efter löning så att ni är så rika som möjligt. Det ska lukta pengar om dig.
Det blir releaseparty i Stockholm. Nånstans. Kanske Söderkällaren, legendariskt vattenhål ur luffarsynpunkt. Kanske hemma hos dig? När kan vi komma? Får vi ta med husdjur och barn? Tänkte om vi dyker upp redan kl 06 på morgonen så kan du servera våran frukost. Sen sover vi i din “lilla”* säng tills gästerna börjar poppa in sådär runt halv sex på kvällen. Låter bra! Vi tar med oss en flaska bärsa å bjuder laget runt.

På plats kommer du att erbjuda:
- Bål (bokbål?).
- Loppis, vi kommer att sälja The Book (knappt begagnad) och Apfelzine (100% begagnad).
- Spelning med dödsemobandet Pojkar Med Känslor the band.
- Mingel så att folk kan nätverka, skaffa ett jävla jobb och köpa vår bok.
- Introduktion av vårens nyhet LG2S the kloss.
- Upp till 2 toaletter! Ta med eget dasshuspapper och spån.
- Fräsch sallad.
Så panta burkarna och ge katten en omgång så ses vi där och då!
Vi hör av oss när vi vet adressen hem till dig!! Alla som signat upp för boken är skyldiga att husera luffare. Sorry. Läste inte det finstilta? Aja, nu vet du bättre. Nu vet hela världen bättre.
LG2S The Book Releaseparty 2008 - sponsrat av Pepsi, Mangalore Ganesh Beedies och Öl.

* Vi menar din “stora” säng.

UPDATE: Det blev hemma hos vår Social Media Manager Bozze. Han bor i källaren på Central Bar. Alkiiiis *viskar*

Relesefesten: Tillsägelsen

Viktigt meddelande till alla original dirtsters and funghi fappers. För frictionless fuckers & mental munks, peaceful pillevickers & clandestine quaksalvers. Vi har en bra nyhet:

Du ska på fest. Alla ska delta. Det händer närmaste lördagen den 1 december på Central Bar, Folkungagatan, Stockholm. Där hälsar vi dig välkommen med ett faderligt leende och kladdar glitter på din oskuldsfulla kind. Du tar med dig alla dina pengar och en färskplockad frostblomma. Pojkar med känslor tjusar dina öron med sina odödliga hits och luffarekrönikor. Du kommer hem klockan sex morgonen därpå med hela “ryggan” fylld av LG2S The Book och minnen för döden.

Andra bra saker: 1 december släpps LG2S The Book på svenska i bokhandlar över hela världen. Världens första guide - på ett språk som du förstår. Grattis!!

Releasefesten: Påminnelsen

Tjena!? Läget då!?
På lördag ska vi festa tillsammans. Hurra! Det blir drickabärs å kanske rökacigg. Kommer att finnas en särskild vrå för den som vill snusasnus. Snusvrån.
Se fram emot kristen dödsemo från helvetet! Pojkar Med Känslor har repat och druckit J-MUST för att leverera fett glömskansvärd Love’n’Roll. Du får repa på dina applåder och glada hurrarop. Busvissla om du kan.
Tänkte bara påminna att närvaro på Central Bar är obligatorisk och att det kommer finnas en dresscode för dina vackra kinder. Vi vill träffa dig.
1730 är i alla fall Finn på plats. Vi kör på tills 23, sen släpper vi på alla dönickar, plugghorses, cykologer och arbokvater. All is full of Love!

Schemat ser ut såhär:
17:30 - Finn tar emot med laxsnittar och oxbringa.
17:31 - Finn lanserar sin nya produkt LG3S som ska krossa LG2S till smulor.
18:00 - Lagt legg ligger.
19:00 - PMK ska gå på, publiken klappar i takt och är förväntansfulla.
19:05 - Inga spår av PMK än. Publiken blir otålig och snusvrån fylls av arga nikotinister.
19:15 - PMK tar en kort paus för att ringa några viktiga samtal. Finn underhåller med trolleri.
19:20 - PMK går på men går av igen pga blyghet.
19:30 - PMK soundcheckar. Testing |: a wan a toh a fri a får :|
19:60 - PMK spelar live med musik och dans.
20:00 - PMK tar fram en murdersvets.
20:01 - PMK blir utkastade för svets mot folksnupp.
22:00 - Sena rapportsändningen. En klunk för varje dödsoffer. Två klunkar om det var en kändis som dog.
22:50 - Folk frågar efter LG2S The Book. Vi lanserar den lite slentrian i snusvrån.
23:00 - Releasefesten är över och stället svämmar över av b-kändisar och studentfirare.
23:30 - 2 dricker för mycket mumma och börjar slänga käft med en arbokvat.
23:40 - Alla går hem till Finns kompisar och sover i deras “lilla”* sängar.

Vårat bästa tips är att du printar och laminerar schemat och knyter fast i ett snöre runt halsen.

* Vi menar deras “stora” sängar.

Julklappstipset

Nu har vi.. *räknar* ..NÅGRA ex kvar av LG2S The Book som kan köpas signerad med tillhörande Apfelzine. Resten kommer vi sälja via Akademibokhandeln som kurslitteratur, för alla humanioraprogrammen på Örebro Universitet. Ni vet själva att kurslitteratur kostar skjortan.

Vi mailade med Akademibokhandeln och Jens och Anita på lagret kommer alltså inte signera våra ex eller göra ett fanzine som tillkommer gratis. Vi hörde med Bokus och deras farfar kommer inte att signera med snirkliga bokstäver trots att han kan. Norska CDON har som feature att man får betala med norska krønør, så dom lämnar vi ifred. You go Norge!

Så om ni har en dotra som har affischer av milq och 2 med inoljade magrutor på väggen, så kan hon bara få en julklapp via oss. Nä nu tog vi i litegrann men vi är desperata! Julen närmar sig och vi har lagt alla slantar på podcasten! Fogden från Soundcloud kom och tog våra julklappspengar! Snälla, vi behöver bara 6000 till en spa-weekend på Yasuragi åt Seb, sen kan vi dö lyckliga.