Djurhögtider #2 - Förnekelsen


Ja, vi förnekar ju inte att det finns djur. Läs Djurhögtider så förstår ni hur vi förhåller oss till djurhögtider.

Nu kommer de desperata ordvitsarna. Ni märker att djur är desperata. För deras ordvitsar blir värre och värre. För varje år.

Tjugondag knutter

Alla knuttrar därute. Knuttrar omkring. Kanske klär dom sig i skinnpaj. Kör motorbike. Motorcykelknuttrar.

Midvinterblötdjuret

Hur kul som helst! Blötdjuren har en ironisk handduk med sig till kalaset. Älgarna och björnarna skrattar troget. De har varit en överenskommelse sedan 90-talet. Hararna går och lägger sig först! Sen kommer björnarna och älgarna och lägger sig. Blötdjuren stannar ironiskt nog uppe hela natten. Men det är inte längre någon som skrattar åt deras handdukar.

Alla helgons katt

Katter firar inga högtider. Klappa dom istället.

Djurkult

"Tvåtusen år senare tändes bävrarna"
Det här är nästan obligatoriskt! Om man är älg eller björn så går man och lägger sig direkt efter bäverbränningen. Rävarna sover i grytt. Dom vill inte vakna, dom längtar efter Djurafton. Alla andra djur dansar och flamsar. Jägarna känner till Djurkult, och framåt kvällen är det bara några överlevande kvar. Typ näbbmöss.

Kräftskiva

Björnen och älgen bjuder in kräftor till fest. Dom skriver, att det ska bli kul för kräftorna. Men när kräftorna kommer fram, skivas dom direkt!

Sen lägger björnen kräftskivorna på grammofonen. Älgen trycker på ON. Det låter SPRAK SPRAK BRÖÖÖL. Djur är otroligt fåniga.