Ensam på luffen


En sak som folk ofta inte räknar med när de ska ut på sin första luff är att, om man åker ensam så kommer det lätt att bli.. ensamt.

Det här beror ju helt på. Du kanske bor runt hos kompisar hela tiden och då är det ju lugnt. Men att lifta en längre sträcka, stanna i någon håla för att få i dig lite proviant, sånt sker ofta med enbart dig själv som sällskap. Som jag nämnt förr någon gång, luffen handlar mycket om att vänta. På tåg, på bil, på fest. Detta kan bli jobbigt när man är ensam.

Jag tänkte att jag skulle ge dig lite tips, om vad man kan göra när man befinner sig ute på vägarna utan en vän i sikte.

Musik
En mp3spelare är skön. Du behöver inte nödvändigtvis ha musik bara, utan kanske någon ljudbok eller liknande. Den brittiska radioteaterversionen av Liftarens Guide 2ill Galaxen är ett hett tips.

Bok
Böcker är skittunga och jobbiga att ha med sig. Men pocketar brukar funka rätt bra. Dessutom är det ett oslagbart tidsfördriv när du sitter ensam och käkar frulle på en gräsmatta som du sov på under natten.
Kanske kan du låna en bok av en kompis om du läst ut en du hade med dig.

Skriva
Om du känner att du inte alls kan skriva berättelser, dikter eller låtar, så behöver du inte det heller. Ha med ett litet block och skriv en luffdagbok med tankar och insikter. Man har många sånna på ensamluffen. Kanske kan du skriva några rader om tanten du såg på ICA när du handlade knäckebröd och yoghurt. Visst var hon ful?

Mobil
Jag är egentligen rätt emot att man sitter och sms'ar hela luffen. Men visst, om man krupit ner i sin sovsäck och det känns lite ensamt kan det vara skönt att skicka iväg ett meddelande och få ett svar tillbaka. Mer än så behövs inte. Då vet någon var du är och att du tänker på dem.

Bada
Jävligt gratis och kul grej att göra när det är varmt. Behövs inga jädra vänner där inte.

Lägga kort
Alla kan vi lägga harpan, det finns i våra gener sedan vi föds. Harpan är alltså den där patiensen som blev sjukt poppis med Windows 95. Om du vill vara hardcore så läser du på om några fler patienser som du vill kunna lägga. för omväxling. Annars kan du spela black jack mot dig själv. Regler finns på googles hemsida.

Laga mat
Det är ju inte det lättaste på luffen om du inte släpar med dig ett triangakök eller gör upp en rökig eld. Men man kan ju göra som så att man köper ingredienserna till några riktigt smarriga mackor. Ciabattadubbelmackor med sallad och gegga rekommenderas!

Bli full
Det här har jag inte testat helt ensam, men jag kan tänka mig att det är riktigt kul på sätt och vis. Kanske får man en vän för livet, eller ännu bättre, en fiende!

Fiska
Jag gillar ju själv inte att folk ränner omkring och mördar fiskar, hipp som happ. Men jag vet att andra är okej med det, och till dem kan jag lite avundsjukt säga att fiske är riktigt kul och det kan man göra.

Spionera
Hitta en person i valfri stad eller samhälle. Följ efter personen under dagen utan att bli påkommen. Lär dig personens namn och vanor. Skriv ner allt och sms'a till rinkebysuger@hotmail.se.

Man ska inte vara rädd för att luffa ensam, ensamluff är bättre än ingen luff!