Syskonkärlek i kulturen


I tusentals år har syskon hånglat. Men sällan har någon varit i närheten för att kunna avbilda detta. Därför har vi fått hitta på låtsassyskon som hånglar istället. LG2S listar de 5 bästa syskonförälskelserna i film och tv:

5. Lindsay och Roggert i Melrose Place pökar genom hela femte säsongen, för att sedan dö i en dödsbang.

4. Långhåriga killen och fylliga läpparkinesen, i The Crow. De är syskon och håller på och snuskar sig som fan. En annan har ju den filmen som ringsignal.

3. Sandra och Daniel blir tillsammans i Skilda Världar. Ingen klagar tills det visar sig att de har samma föräldrar och dessutom föddes på samma dag. Spänd stämning i sänghalmen efter det.

2. Bullenfilmen med killen som är kär i sin syrra. Just den här brevfilmen fick oss alla att förstå att tydligen var det helt okej att vara sjuk i huvudet.

1. Star Wars - Episode 4 och 5. Känslorna uppstår i 4:an. Luke snackar om hur het Leia är och drar en tarzan till hologrammet. I episode 5 så har vi scenen som slog världen med häpnad. Luke och Leia fetkysser varandra och Luke verkar sjukt belåten med detta. Han Solo blir vred, men vet inte att det kommer att bli kyssen som Luke ångrar resten av livet. Eller..?

Bubblare. Star Wars - Episode 6. Det är skrämmande hur okej alla är med att Luke och Leia var kära, för bara ett tag sedan, sen när det uppdagas att de är syskon.

Kul fakta är att alla dessa är Johnnys favoritfilmer och tv-serier.