Politik


Politik är ett begrepp som rör de allra flesta människorna i världen. Det spelar ingen roll om du blir utsugen som afrikan, eller om du heter Wallenberg i efternamn, i båda fallen påverkas du av politik.

Det svåra när man diskuterar politik är dock att faktiskt definiera vad ordet innebär. Vissa hävdar att det är politik när man krossar Swedbanks skyltfönster, medan andra hävdar att politik BARA är det som sker i regeringen och riksdagen. Oavsett vad man tycker har vi dock något som kallas för politisk demokrati här i Sverige idag, vilket ger dig en möjlighet att gå och rösta, så därför tänkte jag att vi skulle reda ut begreppen lite, med hjälp av en guide som visar vad just DU borde rösta på. Vi börjar från vänster:

Vänsterpartiet
Tycker du illa om pengar? Tycker du att man borde få mat oavsett om man går hemma och slappar hela dagarna? Tycker du dessutom att det är ganska sexigt med palestinasjal och röda Converse Allstar? Isåfall borde du rösta på Vänsterpartiet.

Socialdemokraterna
Tycker du ganska illa om pengar, men gillar samtidigt att ha dem? Tycker du att det bästa nog vore om vi hade lite socialism och lite kapitalism i Sverige, iallafall tillsvidare? Tycker du dessutom att det vore ballt att få en "kvinnlig" statsminister för en gångs skull? Isåfall borde du rösta på Socialdemokraterna.

Miljöpartiet
Miljön är ju det viktigaste vi har, vi lever ju trots allt som gäster på jordklotet, vi äger det faktiskt inte, eller hur? Tycker du dessutom att det vore ballt om fler tog cykeln till jobbet istället för bilen? Tycker du att det är bra med skatteavdrag för hushållsnära tjänster, och väldigt dyr bensin? Då borde du rösta på Miljöpartiet.

Centerpartiet
Visst är det väl synd om alla bönder som tvingas mocka skit hela dagarna? Och visst är det väl bra om småföretagarna får det lite enklare i sin vardag? Tycker du dessutom att feudalism är en bra grej, och att vi borde bry oss mer om glesbygden i norrland? Isåfall är Centerpartiet valet för dig!

Kristdemokraterna
Visst är det väl äckligt med bögar och sånt där snusk? Och vore det inte mycket trevligare om gifta par slutade skilja sig så ofta? För nog är väl kärnfamiljen en förjävla bra grej om man tänker efter? Om du svarat ja på minst en av dessa frågor är Kristdemokraterna något för dig!

Folkpartiet
Tycker du att det är bra med... folk? Känns det som att lite aga i skolan nog inte skulle vara en så dum grej trots allt? Vill du att Sverige ska styras av en före detta militär, som sadlat om och blivit skolminister? Tycker du också att det kanske är liiiiite för enkelt att få uppehållstillstånd i Sverige idag, och att ett bra sätt att göra det lite svårare nog vore att införa språktest för invandrare? Isåfall bör du rösta på Folkpartiet!

Moderaterna
Visst har väl skatterna gått och blivit alldeles för höga va? Och visst är det väl jobbigt när samhället ska hålla på och lägga sig i hur man sköter sitt företag hela tiden? Vore det inte mycket enklare om vi bara tog bort skatterna helt istället, och lät marknaden styra sig själv? Heter du Wallenberg eller Brinkenstjaerna i efternamn? Isåfall bör just du rösta på Moderaterna, det gynnar dig!

Självklart finns det ju fler partier än såhär, men det är dessa som sitter i riksdagen idag, och således får mest uppmärksamhet i media. Dock ska jag ändå presentera några bubblare:

Piratpartiet
Tycker du att information inte kan ägas? Tycker du om att surfa på nätet och att spela CS? Vet du egentligen ganska lite om politik? Är du för lat för att orka lära dig mer? Isåfall är Piratpartiet något för dig!

Sverigedemokraterna
Tycker du att barnen är det finaste vi har, ja, näst efter fosterlandet, såklart? Tycker du att det bästa vore att skicka iväg asen... ehm... nysvenskarna till sina hemländer igen? Tycker du att lite disciplin i skolan vore lösningen på många problem? Isåfall är Sverigedemokraterna ett alternativ för dig!

Kommunistiska Partiet
Visst är det väl bra om alla hjälps åt? Och visst är det jobbigt när alla andra har mer cash än vad du har? Och visst är väl demokrati helt sjuuuukt tråkigt, egentligen? Tycker du att Sovjet borde få en andra chans? Håller du med? Rösta på Kommunistiska partiet!

Feministiskt Initiativ
Är du kvinna? Och visst är väl män jävligt jobbiga ibland, när de ska ha högre lön för lika arbete och sånt därnt? Vore det inte mycket trevligare om det var kvinnor som regerade istället, och om vi kanske till och med kunde vara så toleranta att vi lät en gammal alkis styra Sverige? Om du har svarat ja på minst en av dessa frågor bör du rösta på Feministiskt initiativ!

Nationalsocialistisk front (from. 22 sep 2008: Folkfronten
Tycker du som Sverigedemokraterna, fast lite mer? Tycker du dessutom att det vore mycket trevligare att bo i ett land där alla såg likadana ut? Och visst var väl förintelsen en ganska bra grej, om man tänker efter? Hitler är ju bara ett missförstått geni? Eller? Om du har svarat ja på någon av dessa frågor bör du gå och hänga dig!

Junilistan
Tycker du EU nästan bara är skit? Rösta på Junilistan!

Ny demokrati
Tycker du att det är mycket roligare att stapla ölbackar än att prata politik? Tycker du att Bert Karlsson verkar vara jävligt lämpad att leda Sverige? Lever du under det tidiga 1990-talet? (Tycker du att invandrar är obehagliga och bör skickas ut ur Sverige?) Isåfall tycker jag att du ska rösta på Ny demokrati!

Avdelningen för nazistdiskussioner:
Från: Email/nick:
nsf har ny insett att de är tömtar och bildat ett parti som förkortas FF osäkert om de menar åldersgränsen i deras organsation eller om de manar folk fronten

Lg2s:
Hej Nick,
till att börja med vill jag att vi reder ut några grundläggande begrepp; Lg2s är INTE rätt plats för nazistisk propaganda eller tårar över att NSF har bytt namn. För det andra måste vi reda ut det där med det nya partiet. Folkfronten bildades inte av NSF, även om de uppmanat sina tidigare medlemmar och sympatisörer att gå över till det nybildade partiet. Dessutom är det viktigt att påpeka orsaken till nedläggningen av NSF, nämligen att de ansåg att deras verksamhet, den mer våldsamma varianten, hade spelat ut sin roll i Sverige, och att det därför var dags för en mer seriös, demokratisk variant att träda in på arenan. Detta är på intet sätt varken komiskt, dumt eller positivt på något sätt alls, så det är ett mycket strategiskt och smart drag. Folkfronten kommer att locka betydligt fler väljare från helt nya samhällsgrupper än det tidigare oorganiserade och våldsamma NSF någonsin skulle ha lyckats med. Folkfronten utgör därför ett reellt hot mot svensk demokrati som måste bekämpas, tryckas ner och oskadliggöras innan det växer sig tillräckligt starkt för att kunna få beslutsfattande positioner i det svenska samhället! Men nu börjar Teletubbies, så vi måste sluta.