Postapokalyps


"När alla brev äntligen dör?" tänker ju ni så klart. Men nej post behöver inte alltid betyda "mail from space" utan ibland vara hittepåspråket latin. Då betyder det efter, eller en stund senare, eller efter några dagar då dammet hade lagt sig.

Så posthardcore blir till exempel: Någradagarsenarenärdammetharlagtsighardcore.

Men nu var det ju inte brev vi skulle prata om. Det var ju postapokalyps.

Det är ett tillstånd, en bok- och filmgenre och borde i alla fall vara en musikgenre. Om vi jämför med nutiden (år 2008 just nu, reserverar mig för hypotetisk apokalyps) så lever vi i vad vi kan kalla för preapokalyps. Och till alla nördar som har ett bättre förslag på vad det ska heta så, tryck på Bidra hur många gånger ni vill. Nu heter det preapokalyps och det får jag bestämma och inte ni.

Hur som helst, så lever vi i preapokalyps just nu och det betyder till exempel att vi fina personer har råd med majs, popcorn, tortillas och cornflakes. Men vips så tar maten slut, folk börjar få panik och tillslut är det laglöshet på gatorna. Staten vänder sig emot sitt folk, hela städer går under och tillslut är läget så eländigt att någon bara måste detonera en massa kärnvapen. Vips så har vi öknar, ruiner och kannibalism. Nu har vi passerat apokalypsen och är inne i den så omtalade postapokalypsen.

Du drar runt på landsvägar och dödar folk för bensin, eller lever nere i valv i väntan på en bättre värld. Farfar kissar på sig och ingen är glad.
Utom LG2S så klart som äntligen får luffa i fred (OBS: ej ifred).

Ps. Skriv tips på litteratur inom postapokalyps. Och skriv inte The Road. Den tänker jag redan läsa.


Diskussion

Cyborgninja: Tänkte förstås skriva The Road, men Neuromancer av W. Gibson är ju rätt skön as well. Inte lika snygg, lite plojjigare och mera internet, men likväl rätt bra.

LG2S: Cyberpunk

Stringburka: Inte en bok, men om ni mot all förmodan och allt vett inte spelat Fallout så gör det. Postapokalysm at its best!
Puss!

LG2S: Vad tror du vi menade med "lever nere i valv i väntan på en bättre värld", Fallout givetvis.