Kryssning till Åbo


Man anländer till båten lite städad och lugn. Eller så är man lite vildare och laddade dagen innan på systembolaget och kommer full som ett ägg. Säg klockan 07.30 i det här fallet.

08.30 öppnar tax-free. Detta innebär en sjukt billig fylla. Vilket är bra. Man tömmer sitt konto och det resulterar förmodligen i alldeles för mycket alkohol och ciggarretter än vad som kan vara hälsosamt.


Det här ett typisk exempel på en standard ranson

Sedan går man till sin hytt och blandar på tok för starka groggar och försöker fördriva dom där sjukt långa timmarna tills alla fulla finska alkolister anländer till båten i Åbo.

Dricka billig sprit i hytten, lyssna på bra musik från din mobiltelefon, och om du är rutinerad så har du med dig din portabla boomblaster som du har införskaffat på teknikmagasinet. Och sedan har vi tricket att ta av örngottet från kudden, hoppas på att du har någon hårdrockarpolare eller en tjejkompis som blir en hårtofs fattigare när den ska fungera som fastsättningsmekanism på brandvarnaren så att man kan röka helt vilt i hytten vs att gå till en tom bar och dricka dyr sprit och supa med Jarko, 45 och hans ragg som däckat redan innan hon kom på båten och lyssna på finsk polkatango spelad av en rutinerad pianist som förmodligen redan växt fast i sin stol och redan tillhör inventariet på båten. Då är valet ganska givet.

Och nu kommer tricket. Du är aspackad vid det här laget, ifall du nu inte är en 14-årig liten tjej som ligger och sover i någon städskrubb. Men dom här nyanlända finska människorna är ju i flesta fall inte lika fulla. Eller? Men likt förbannat förstår man inte ett ord av vad dom säger...skyller på spriten.

Om du inte tycker att du gjort av med tillräckligt med pengar på sprit och ciggarretter så kan du alltid bränna dina sista surt förvärvade pengar i spelautomater. Det kan aldrig sluta fel:p
Och är du totalt uttråkad? Hitta en random kompis och kör vm i rally eller dylikt arkadspel. Otroligt underskattat. Men låt det inte gå överstyr, då kommer du att få sova själv i din säng, utan sällskap, av vilket kön du nu råkar föredra.

När du så småningom tröttnar på din totalt sönderrökta hytt med dina kompisar som redan spytt ner hela toaletten då kan det vara dags att röra sig ut i båten och se vad för kul som ligger i lur för dig.
När du åkt upp och ner, och upp och ner en sådär, ja, du har ändå tappat räkningen så det spelar ingen roll. Många gånger kan vi slå fast vid att det är. Och hur vilse du än är så kommer du alltid sluta på klubben eftersom du förmodligen (i könsmogna pojkars fall) i dimman kommer att följa dom söta flickornas bakdelar dit musiken pumpar.
Och om du trodde att dom spelar bra musik där, så tänk om. Men bättre än så här blir det inte märker du hur mycket du än skulle cirkulera runt på den där båten. Så läs och lär.

Sen när alla nyanlända väl börjar bli fulla och nattklubben går igång, ja då är du förmodligen så full så att du inte vet vad du har för telefonnummer längre, och det är något du ska vara hemskt glad över. Men helt plötsligt har din intelligens ökat? för du tror helt plötsligt att du kan kommunicera med dessa underliga människor. Eller så är du bara för full? Svårt att säga.

Vilket mycket lätt kan resultera i att du vaknar upp bredvid något som du inte ens skulle ta i med tång iklädd dykardräkt. Det som nu uppstår kallas bakfylleångest.
Sen är det bara att fly så fort du bara kan, gömma dig under en trappa och åka hem igen och hoppas att ingen av dina kompisar någonsin får reda på vad som hänt.

De sista timmarna av båten har en förmåga att kännas ganska tunga om du råkat begå misstaget att köpa för lite alkohol och din fylla övergår i en bakfylla. Inte hemskt roligt på en gungande båt. Ett vanligt nybörjarmisstag.