Packa


Okej det är inte så svårt som man kan tro. Ofta krävs det erfarenhet. Tung, bitter, väskbärande, ryggontande, smärtsam erfarenhet. Vi ska försöka rädda dig från det värsta.

1. Läs om Luffarens survival-kit. Där finns i regel allt som behövs.

2. Om du tvekar på om du ska ta med något så ta inte med det. Det är förvånande hur mycket skit man tror att man ska behöva.

3. Jag slår vad om att det står någonstans på den här jävla sidan att liggunderlag är drygt (och det är säkert jag som skrivit det). Men om man hänger det under ryggsäcken så är det inte så i vägen och det väger ju inget. Det handlar om prio. Sak som folk går in i eller varm om rumpan på natten.

4. Inte för mycket kläder. Ock ock.

5. Du kan ta med en liten axeltygväska om det behövs något att lägga mat i eller annat som tar upp tillfälligt utrymme. Sen kan man knöla ner väskan i ryggan igen.

6. RYGGSÄCK! Fan för oss som luffade med rullväskor i tre år. Jag vågar fortfarande inte prata med kullersten.

7. Rulla ihop kläderna hårt istället för att vika. Sparar plats av någon konstig anledning.

8. Gör så att du har händerna fria. Det känns jättebra efter några dagar. Det sliter på själen att ställa ner saker stup i kvarten.

9. Spänn ryggsäcken ordentligt. Det ser tufft och ungdomligt med slappa ryggsäckremmar men Hanna kommer inte vilja hångla med dig när du gnäller på ryggont.

10. TA BARA MED DET ALLRA NÖDVÄNDIGASTE! Jag kan inte fortsätta påpeka nog mycket, hur bra det här är. Varje sak extra du väljer att ta med dig måste ske med ett noga övervägande om det verkligen kommer att vara värt det.

11. Se till att packa ryggan så att saker ligger på högkant och inte ut ifrån kroppen så mycket. Då belastar du kröppa mindre. *värmland*
Om du har på högkant alltså.

12. Utse olika fack till olika sakers hem. I en ficka kan allt som har med tänder och tvål att göra, bo. I en annan kan konservöppnare och gaffel leva ett liv. Ett annat stort fack är en stor etagevåning för extrakalsong, extrat-shirt och extrastrumpor. Ett fjärde är ett kollektiv med alla olagliga droger som vi har gömt på din kropp genom tullen.

13. Visst det är kul att ta med något crazy och onödigt på luffen. Som en tavla eller nått sånt. Fast så jädrans tufft är det inte. Ha kul utan din tavla istället.


Kom med fler tips annars mördar jag dig.

Creds till min luffarbroder mimmic som lärde mig mycket viktiga grejer om att packa när vi luffade ihop.

Bra tips från luffarsystrar

- Ett till tips är att lägga de tyngre grejerna högt upp; då hamnar tyngden mer på axlarna än på ryggen.
/Addeponk

- Packa jämntungt! Om något jättetungt absolut måste med så placera det nära ryggen. Annars skall hela väskan väga lika mycket.
/Herr Tiger