Maskulina listan


Stereotypt maskulina saker är jävligt roliga att göra, för både flickor och pojkar. Om ni har tråkigt borde ni pricka av saker från den här listan, för att förgylla vardagen.

1. Sport. Sportevanemang i kombination med en hel del öl betraktas redan sen dom gamla grekernas tid som något maskulint. Man kan sitta i tv-soffan och titta med en öl i handen, men allt blir bättre live. Den bästa positionen man kan ha i ett fotbollslag är postitionen som öldrickande supporter.

2. Fjällturer är något jag nästan bara hör killar tala om. Jag har dessutom bara träffat killar på mina fjällturer. En fjälltur är ofta avkopplande, men det är förstås en del arbete bakom. Man måste tillexempel ofta gå långa sträckor med en hel del packning. En given sak att ha med sig är ett fiskespö och ett schyst tält. Den som orkar borde bära med sig lite öl, öl och cigaretter vid lägerelden är oslagbart. Problemet med fjällturer är alla myggor, cigaretter kan vara det bästa sättet att bli av med dom.

3. Verkstäder är smutsiga och skitiga ställen, den mest maskulina formen av verkstäder måste vara bilverkstaden. Skitiga och svettiga grabbar i blåställ svetsar på bilar och spiller olja på skorna. Roligt att sitta och kolla på om man inte är så schyst som bilreparatör.

4. Analsex... Fråga mig inte varför. Antagligen en gammal tradition som sitter kvar sen dom gamla grekernas tid.

5. En modern maskulin sak är dataprogrammering. Manliga datanördar är minst sagt i majoritet över dom kvinnliga. Inte så jävla konstigt. Bara killar kan bli så mesiga att dom spenderar all sin tid framför en dator, där dom försöker bygga små uberprogram eller kopierar musik och filmer. Datanörden är en maskulin paradox.

6. Att jaga var något exklusivt för män redan på dom gamla grekernas tid. Man smyger runt i skogen med ett gevär och dödar oskyldiga djur. Ju större djur ju bättre.

7. Om du äter på restaurang så måste du be om att få det blodigt... Vad det än är du beställer.