Att hålla med dom onda när man drömmer


För att kunna somna och vara ond i en dröm krävs ett visst mått av försiktighet. Man får inte fumla eller tappa omdömet. Första steget är alltid lättast, det är precis innan man lägger sig. Då läser man om någon god maträtt man inte tänker unna sig och dricker en liter vatten. När man sedan somnar upprepar man följande mantra för sig själv; Det drömska landskapet är något att härska över.

När drömmen sedan uppkommer tar man kontroll i stil med lucid dreaming, men utan att agera vidare. Man bara konstaterar att det är en dröm och låter händelseförloppet vara lika kaosartat som det brukar vara i drömmar. Men man försöker hela tiden vara medveten om att man förväntas härska över händelseförloppet. Var nogrann i ditt rörelsemönster. Skillnaden är nämligen hårfin mellan att agera i en dröm och ta över händelseförloppet jämförande med att härska i en dröm.

När en situation sedan uppstår som kräver din involvering, annat än att du föreställer dig att det sker, agerar du i stil med en gammal skäggig sjökapten. Du sjunger en visa och gör omgivningen tillfreds, för att sedan direkt sluta sjunga och börja bröla eller skrika. Slåss lite mot växthusen och skyll på att dom var där. Det är ju egentligen bara osynlig luft omkring dig.

Föreställ dig därför att det är drömmen som försöker vara schysst, men att du inte gillar det. Bli upprörd och gestikulera vilt. Slå omkull en vas du tror är dyr. Nej, du vet att den är dyr och därför slår du omkull den.

Så. Välkommen till Abyssen.