Familjen


Playstations blir ju bara snabbare och snabbare för varje ny generation. Snart kan man väl spela multiplayer på dem? Precis så är det med familjerna, eller ja - de blir ju inte snabbare och det går inte att spela multiplayer på dem - men nextgenerationfamiljen har blivit skönare och smartare

Förr i tiden valde man ju sin familj beroende på kött och blod. Men visst har det blivit lite knäppt att käka släktmiddag med främmande personer som man inte har något gemensamt med. Och så är det svårt att förklara varför man har blivit vegetarian. Och så vill de mest veta vad man jobbar med. Och kusiner, WTF - de räknas inte ens som incesthot. Och ändå ska man gilla dem bara för att man kanske är lika gamla.

Våran generation bildar inte längre familj för att man har gemensam morfar. Då är det ju vettigare att bilda familj för att man till exempel har ett gemensamt intresse för bolley-wolley. När det blir skäktträff så kan det stå "Bring klubba and boll" på inbjudningarna.

Vi bildar våra familjer med ett gäng polare som har mycket gemensamt. Man blir ett gäng lirare som aldrig bangar på att låna ut en tvåhundring eller tretusing och som älskar att skämta med varandra. Vi håller varandra om ryggen och tids nog flyttar vi ihop.
Även om vi inte flyttar ihop så har man ändå en familj. Kött/blod-familjerna flyttar ju ständigt isär.

Milq och hans vänner är ju en luffarefamilj. Och Charles hade sin "the family", så testa dig själv: vilka ingår i din familj?

FAKTA:
Rent teoretiskt kan man tänka sig att denna nya generations familjebildning kommer sig från att föräldrar hela tiden skiljer sig och att orginalfamiljen håller på att lacka under. Men vi har fortfarande flockdjursinstinkter så vi bildar stabilare nextgenerationfamiljer som tål lite stryk och utomäktenskapliga barn.