Bockarna Bruse


Sagan om de tre bockarna Bruse (Bruce, Raymond och Maria) är en blodig historia med en lite halvluddig moralkaka på slutet. De tre bockarna var en solig söndagmorgon ute på promenad då de kom till en bro. Under bron bodde det bulimiska trollet Troll-Karl. Bockarna Bruse, medvetna om riskerna, skickade självklart den minsta bocken - Maria Bruse - att gå över först. Maria, rädd för att få stryk, gick motvilligt med på det. Han försökte sitt bästa för att inte klampa och störa trollet men förjäves.

-Vem i helskotta klampar på min bro? Jag skall baske mig käka opp dig din dumma bock!, vrålade Troll-Karl.
-Det är bara jag, lilla bocken Maria Bruse!, svarade Maria.
-Heter du Maria? Det är ju ett tjejnamn?, sa Troll-Karl frågande. Nu kommer jag sluka dig hel, din lilla transa!
-Ajajaj, men du! Snart kommer min bror Raymond, han är större än jag och mättar nog ännu bättre. Honom kan du äta upp, han är ändå jämt så elak mot mig.
Troll-Karl funderade på detta en stund och tillslut gick han med på att släppa förbi lilla bocken Maria Bruse.

Sedan var det Raymonds tur - den mellersta bocken Bruse. Det där verkade ju gå lätt, tänkte han för sig själv och började traska över bron. Men han hade knappt hunnit komma halvvägs när trollet röt till igen.
-Vem i helskotta klampar på min bro? Jag skall baske mig käka opp dig din dumma bock!
-Det är ju bara jag, mellersta bocken Raymond Bruse!
-Jaha? Ja, dig skall jag minsann svälja med hull och hår!, muttrade trollet.
-Ajajaj, men du! Snart kommer min bror, han är större än jag och mättar nog ännu bättre. Dessutom skall bonden vår ändå slakta honom nästa vecka, även om vi inte har sagt nåt till honom. Mumsa på honom vet jag!
-Nåväl, muttrade Troll-Karl som nu började bli lite irriterad på dessa eviga ursäkter. Låt gå då.
Raymond skuttade vidare över bron till sin lillebror Maria och började skryta om hur han lurat trollet till att släppa förbi honom.

Så var det den stora bocken Bruses tur - Bruce Bruse. Han började orädd gå över bron, klampandes för fulla muggar.
-Nej nu jävlar lägger ni av!, tjöt trollet i falsett. Nu kommer jag upp och biter mulen av dig!
-Det borde du nog låta bli, sa Bruce vänligt men bestämt. Jag är både listig och stark!
-Det skiter jag i, jag är vrålhungrig., fortsatte Karl och klättrade upp på bron. Nu tar jag dig!
-Jaha, då skall du få så jävla mycket spö., frustade Bruce med mord i blicken och på bara några sekunder hade han stångat ihjäl trollet. You see what you get?! You see what you get when you mess with the warrior?!, skrek han triumferande. The End.

Så slutar sagan om de tre bockarna Bruse. Nu tänker ni kanske att moralen i sagan säger att man inte skall gapa efter för mycket, men då har ni alltså fel. Det rätta svaret är naturligtvis att troll är dumma och att djur med horn kan vara farliga, speciellt i flock. Tänk på det!