Hemmabryggt Vin


Till skillnad från hemmagjord öl så blir det här till och med drickbart!

Tillvägagångssätt
Gå till valfri stormarknad (CoopForum, Willys, IcaMaxi m.f) och inhandla en 25 liters jäshink som vinet ska bryggas i (kostar ca 100:-) samt ett vinbryggningssett (kostar ca 100-200:- beroende på kvalité) innehållande allt som behövs till själva vinet som ska vara i hinken. Här finns det dock 3 val, vitt vin, rött vin eller rosé vin. jag har hört att rött vin ska vara lättast att få gott, men jag gillar inte rött överhuvudtaget så vitt är min grej.
Det kan hända sig att man måste vara 18, men det är bara en chansning, jag har alldrig behövt visa legg.
Du kommer oxå att behöva 4-6 kilo socker (ca 40:-) som behövs i jäsningsprocessen och ett snirkligt litet rör som släpper ut luft under jäsningen.

Alltså:
Hink 100:-
Vinsats 100-200:-
Socker 40:-
Snirkligt litet rör 20:-

Pris: 260-360:-

Gå hem och följ instruktionerna som kom i vinbryggningssettet noggrant och vänta 7-14 dagar (det är det brukliga). Under processen så kommer det att lukta lite unk i närheten av jäshinken då det släpps ut jäsluft dom första 4 dagarna, der är inte så kul men det funkar, ha hinken i någon annans rum än ditt.

Summan av kardemumman:
Du sitter med ca 24 liter 12-14% vin som du fått för ca 300:-, grabben/bruden, vet du vad det betyder?

DU HAR EN DRYCK MED EN JÄVLA YPK-FAKTOR PÅ 24!!!

Drinktips: Om du brygt vitt vin, blanda ut det med lite fruktsoda/sockerdricka/7up så blir det till och med gott!

ps. Ett sånt här vin gjorde mimmic, Starfighter och Baka_Sama apradar på en gräsmatta utanför rosenbad kl 14.00 på en torsdag. dsmexsan@gmail.com skriver:
Jao, det är ju exakt samma tillvägagångssätt som man har när man gör mäsk, bara det att då har man bara jäst, socker och vatten. Det är en jävla YPK-faktor det!

LG2S svara:
Jo, men det är inte det artikeln handlar om...

XenapZ@Hotmail.com säger:
Är man lite pro gör man på egen frukt, blir mkt billigare ^^ Té-vin är ett hett tips. Gott, extremt billigt och lätt att göra.

LG2S svarar: Fan va ballt! Det är ju det enda vi gått och tänkt på i flera dagar! *RochR*