Mat på luffen


Kroppen är ett jävla gissel. Vi människor spenderar ungefär fyra timmar om dagen med att pyssla om kroppen. Utan kroppen skulle vi dock inte synas.

Till vardags för oss höginkomsttagare så är inte mat ett stort problem. Vi äter middag och ibland lunch. Vi har rutiner och ugnar och färdiguttänkta recept. Värre är det på luffen.

Problemet med mat är att det kostar orimligt mycket pengar när man inte lagar den själv. Men du måste käka och det finns fyra sätt.

 • Butiksmat: Det är alltså mat som du köper på affären och sedan äter direkt utan tillagning. Smart butiksmat är frukt, bröd&dryck och chips. Men det är ett gissel. Vad finns det förutom frukt och chips som är billigt och inte kräver tillagning? Makrill kanske.

 • Triangakök: Det verkar bra till en början men i själva verket kan du mest bara göra nudlar och koka en skitliten böngryta. Du känner dig smart på samma sätt som en FÄLTBIOLOG. Dessutom börjar maten och allt i din väska lukta T-sprit. Sprit är ju i och för sig cool - MEN DET SKA FAN INTE VARA KRÄKMEDEL I DEN. Triangakök är en usel lösning.

 • Slabbig snabbmat: Jag tycker att du förtjänar ett mål slabbig snabbmat om dagen när du luffar. Om du är i rätt miljö så kan du bli mätt på 20-30 spänn. Dessutom får du sås runt munnen.

 • Någon annans kök: Du är så jävla fint fördelad om du har tillgång till någon annans kök. Matfrågan blir lättare, billigare och skönare att lösa. Kompensera genom att köpa egna ingredienser - bjuda värden - diska och lämna kvar det som blir över. Gör som de coola killarna från Fuck World-kollektivet - åk på Wookturné i sommar.


  En smart regel - som jag tycker räcker - är att du måste få i dig något litet mitt på dagen och en riktig middag på eftermiddag / kväll. Ät en banan med räkost när du traskar omkring på manhattan klockan tio och en cheeseburger med cheese (på springnota) klockan fem. Sen ska du dricka sprit.

  Om du kommer över gratis mat - ät den.

  Läsarnas tips:


  Creml_high .26
  äta som hemlös:
  1. sopor, (endast färska, annar landar du med diaré i Enskede och måste ringa mamma) färska soon-to-be sopor hittar du endast på restauranger/uteserveringar. nyp en halv burgare på vägen förbi. även matbutiker likt ICA dumpar en del käk i containers.
  2. Eldorados maxi-potatissallad combinerat med en färdigskivad limpa fiberberikat bröd: 2 dagars frukost/lunch/middag/godis för 25:-
  3. Eldorado tonfisk med en färdigskivad limpa fiberberikat bröd = 20:-
  4. en ryggsäck. låna morsans och snatta ovanstående.