Rädsla


"Rädsla - Den läskiga känslan"


I alla år har människan fruktat rädsla.
Rädsla har många färger och former och kan frammanas av en lång rad olika företeelser.

Rädsla uppstod för 350 millioner år sedan när en man blev jagad av en stor dinosaurius rex. Myten säger att han upplevde känslan i sig som såpass obehaglig att han beslöt sig för att utrota, eller fängsla, alla djur som han uppfattade som någorlunda hotfulla eller skrämmande.

Här står (sitter) vi nu idag, med alla monster inlåsta, och förbannar det faktum att vi fortfarande är rädda. Saker man kan vara rädd för idag kan t ex vara att; kissa på sig första dagen i skolan, få ett virus på datorn, se Bob i Twin Peaks, dö ensam, bli pålurad dåligt röka på krogen, få sin helgondagbok bevakad av nån läskig typ, bli påkommen med polarens brud eller att sälja kossan och tappa bort pengarna.

Skrajsenhet kan resultera i att man blir knäpp och köper ett dyrt lås till dörren, och till att man undviker att prata med främlingar. Mycket tråkigt. Det kan även i vissa fall göra att man inte säger som man tycker. Eller kanske tillochmed att man säger som man inte tycker...?

Redd apa

Var gärna rädd, men ha lite distans till det. Gör saker fastän dom är läskiga för annars får du inte mycket gjort.
Ta det kallt, satsa allt, gör nåt ballt, bälga malt.

Bidra gärna med dina egna rädsloframkallande upplevelser och tips på hur man kan hantera problemet... OM DU TÖRS!?!

MAJOR UPDATE:
Det har i en senare undersökning framgått att något som får håret i nacken på de allra flesta att resa sig är något så vardagligt som att få sin hud borthyvlad av Mimmic.