Tiger


"En svensk tiger" så sa dom förut.
Nu säger dom "Tiger, ungefär som katt men större".

En tiger är mycket riktigt en stor katt. Men för att veta om det är en tiger du har i knät istället för en katt kan du testa dig fram enligt vårat patenterade Tiger vs Kattest:

*Klappa kattigern, spinner den bara på utandning är det en tiger och du riskerar att dö.
*Kasta upp kattigern i luften, landar den på fötterna är det en katt. Landar den på ryggen är det en mycket arg tiger.
*Blöt ner den, blir den arg och fräser är det en katt. Blir den blöt är det en tiger.
*Samla mammas manna, äter kattigern upp dig var det en tiger. Ligger den och ser uttråkad ut är det en katt.
*Stoppa in den i en kattbur. Ryms den är det en katt, eller en tigervalp. Är det en tigervalp måste du bli kompis med den innan den blir stor nog att äta upp dig.
*Ställ den inärheten av en hund. Är det en liten hund så gläfser den och du tog fel hund. Är det en stor hund och kattigern är mindre är det en katt du har. Är hunden död var det en tiger du hade.
*Kolla på kattigern, har den ränder är det en randig katt, eller en tiger. Är den helsvart bringar den otur, eller så är det en svart panter (som bagheera). Dom kan döda dig dom också.
*Är det en vit tiger är du på junsels djurpark. Åk därifrån. Du är nära urkult. Men det är troligtvis fel tid på dygnet.

Om du har luffat så långt att du har fått en tiger på halsen kan vi bara gratulera att du snart är död och att du kom långt på din luff. Om du istället har en tiger i knät är du antingen dumihuvet och inte ser skillnad på en tiger och en katt eller så har du fått en tigerkompis.

Gatsurimi är världens bästa tiger.