Sveg


[google maps: Sveg]

En helt överflödig by. Den är känd som den enklaste staden att ta körkort i, det har med vägnätet att göra. Att studera i Sveg är enligt uppgift INTE jättekul.

Skulle du mot förmodan vakna och upptäcka att du är i Sveg, agera inte såhär: Leta upp Bäckedals folkhögskola. Där finns dom som studerar. Där finns en del fluffiga människor som kanske kan hjälpa dig om du ser lite sorgsen ut. Det är ett gammalt missförstånd från våran sida. De som studerar där kommer bara att se häpna ut och fråga om du vill köpa en kåsa av dem för 320 dollares.

På Pizzeria Knuten eller grannen Resturang Mysoxen (Ja, mys, inte mysk) finns det mat och öl. Bredvid systembolaget finns något så passande som en gymnasieskola.

Om du tycker att folkhögskola, det ska jag lägga min ungdom på, så finnes här Bäckedals Folkhögskola.Det allra bästa med Sveg är att man där hittar världens största träbjörn. 12 meter lång och med en hel massa spik i. Folk har hört av sig till redis och berättat att det är attentat på gång mot björnen(!) och att den är ful och att den ser ut som en gris.

Enligt blixtsnabba blixtar till redaktionen har vi kommit över ett riktigt scoop. Sveg är nämligen på väg att skaffa sig ett badhus!?!?