Jerusalem


Staden vars slogan är:
"Stället för dig som ÄLSKAR religion" eller "Här föddes Natalie Portman!"

Den över 3000 år gamla staden Jerusalem är i princip den största staden för dig som tycker att subkulturen jude är nåt för dig.
Den är nästan populärare för alla av subkulturen kristen, då den huserar i princip alla kristna ledare utom påven och L. Ron Hubbard, mest för att L. Ron är död och påven har ett eget land.

Att gå in på alla viktiga saker att se i staden skulle krascha servern och göra milQ ledsen. Så jag gör en fancy lista.

Storlek: Enormt and counting, mest på grund av att israelerna bygger massor av hus överallt för att skrämma iväg alla palestinier.

Religion: Massor, alla sorters judar finns där. Det finns hur många olika kristna sorter där som helst inklusive alla former av ortodoxa. Till och med MORMONERNA har en kyrka på en kulle.
Muslimerna finns där också, dom har en stor moské som heter klippmosken och är gjord av guld och några andra moskéer också.

Språk: Hebreiska, Arabiska och Engelska funkar. Alla försäljare kan säga "hälsa mamma".

Sevärdheter: Om du gillar kyrkor, ställen Jesus har varit på och fula souvenierer bör du boka en två veckors resa. Om du gillar kullar och murar räcker det med en vecka. Är party som på Ibiza din smak bör du åka till Ibiza.

Klimat: Varierande runt året i något jerusalemborna kallar "årstider".

Terräng: Japp, massor, staden är byggd på massor av berg med tillhörande dalar där emellan. Ta med dig bra skor.

Övriga saker att tänka på är:
Eftersom staden delvis ligger i Israel så bör du vara beredd på att visa vad du har i väskan så fort du skall in på någonting större än Ica Spegeln.

Försäljarna i gamla staden säljer bara skit, men vill du ha något är det bara att sätta igång att pruta.

Medtag handduk. Du kommer bli svettig.