Fjortiz


"Det har inte med ålder att göra, det är en livsstil!" -Så låter det på många arbetsplatser runt om i Europa när man nämner ordet fjortiz.

Detta är ren och skär lögn. En 'fjortiz' är någon, (oftast flicka), som pga av sin osäkerhet, icke existerande vett och alltsom oftast även ringa ålder, uppför sig ytterst irriterande och motbjudande.


Hur Du känner igen random fjortiz på stan.

1. Står ofta i klungor om 3 varav det är två som ser ok ut och en som är FET! Detta pga att de två förstnämnda skall se ännu bättre ut i sällskap med tjockisen. Rätt genomskinlig taktik men det funkar oftast på svennar.

2. Kedjeröker röda Prince och dricker lättcider. "Öl kan man ju inte driiicka, uäeh!"

3. Main hangout för fjortizar är:
McDonalds, "vadårå?"
Köpcentrum, (hänga, spana, posa, snatta.)
Fritidsgårdar, (absolut inte inne på fritidsgården, alla heta moppekillar är ju på utsidan.)
Rave, ALLA ravare är uppgraderade fjortizar.

4. Paltorna som gäller är alldeles för tajta byxor på alldeles för feta lår, (just nu är det dock även inne med mjukizbrallz av någon outgrundlig anledning.) Flickbrösten täcks av urringade linnen och Wonderbra's©, (stora bröst är hett.)
De små fossingarna pryds ofta av söta platåskor eller snitsiga sneakers.
Är det kallt kan de synas i ytterplagg såsom bomberjacka eller Kanadagås. (Notera att det då skall råda en djävulsk kyla, man kan ju inte puta med brösten med tjock jacka.)


De flesta över 2 år har varit fjortizar under någon tragisk period i sitt liv. Det är pga det som alla hatar dem. För vem vill påminnas om livet på högstadiet mer än nödvändigt?
Jag blev alltid vald sist i gympan. -GRÅTA BLOD-


Nu kanske Du har fått ett hum om hur det funkar så att du kan försöka undvika dem, eller iaf kasta vassa saker åt deras håll.