Hur överlever man hösten?


Man börjar med att vakna. Under hösten är allt distanserat, så förslagsvis sätter man sig någonstans där man har uppsikt över något längre bort, och så iaktar man det en stund. Man tänker att "... kanske borde jag gå dit", men man ångrar sig. Allt är inte lika nära.

Någon timme senare vet man inte vem man är och så går man ut. Förlustar sig över tidsskrifterna på biblotekiet och tycker att allt börjar smaka konstigt. Kommer på att man måste äta. Käkar något lätt för att man ska kunna unna sig det.

Nu är klockan 21 och det är dags att sova. Men man vill inte eftersom man inte gjort något. Så man går ut, tänder en cigg och bestämmer sig för att köa utanför konsum tills det blir morgon utifall någon har skickat ett brev.

När natten faller på undrar man egentligen om tussilagos är rätt att ha på sommaren. Borde det inte vara någon sorts dimma som sakta tar sig in över kajkanten mot den guppande båten och motorn som spottar olja varje vår. Ska man ta upp båten kanske? Ja, men det borde man ju göra. Det är inget fel om man tycker att det är rätt. Fan. Kanske ska man göra det nu? Det måste ju göras innan det blir för kallt. Nämen. Jag går och gör det nu. Tar upp båten som gungar i vattnet medan dimman drar in och det är lite fuktigt i luften.

Så går man iväg. In i natten under höstens dunkla lock.