Vinter


Ingen vill ju vara negativ eller så. Men den svenska vintern är som att vara tjej på en öde ö tillsammans med 3000 manliga våldtäktsfantaster. Dvs, inte kul alls om man inte gillar att lida. Riktigt mycket.

Många skulle säga att "I Sibirien! Där är det kallt ska jag säga er! Sverige är bara jordnötter i jämförelse."
Det är inte kvantiteten kyla som är störande. Det är kylan i sig. Man fryser likt förbannat, även om det skulle råka vara 5 plus eller 50 minus. Sveriges medelkyla ligger på 15 minus. Precis rätt mängd för att man ska kunna, och vilja, bli full så ofta som möjligt.

Ibland kommer folk fram till oss på stan och säger saker som "Vintern är bra, för då kan man snowboarda".
Vi brukar då se ledsna ut och nästa dag kan man läsa i tidningen om att ännu en ung person har hittats kluven på mitten av något som liknar ett utförsåkarredskap.

Ibland kommer barn fram till oss på rasterna och säger saker som "Vintern är bra för då kan man åka pulka".
Då brukar vi se glada ut och nästa dag kan man läsa på en lapp från föräldrarna till dagis där de undrar varför lille Karls pulka befinner sig på solens yta.


Snön.. snön kunde de väl ha skippat i alla fall? Vad är det för jävla ord anyway? "Snö"? Det låter nästan lika fånigt som "tiger" eller "blö".
Kunde vi inte utvecklat våra livsformer på merkurius eller venus? Bra planeter där det aldrig vågar bli kallt. Visst har merkurius 183 grader kallt på natten. Men det är småpotatis mot de sköna 427 plusgraderna man har att se fram emot på dagarna. Och venus ska vi inte ens prata om. Ibland nästan 500 fucking grader varmt. Aahh. Paus. Sola. Skulle man nämna snö för en venusian så skulle de fnyst och lagt på luren.

Men visst, vintern finns här för att vi svenskar ska uppskatta sommaren och åka på festival.
Without the bitter, the sweet wouldn't taste just as good.