Mellansel


På rallarnas tid tänkte man lite orationellt och byggde tågbanan så att den passerade Mellansel istället för Örnsköldsvik. Då som nu var Mellansel en pytteliten ort ungefär 3 mil inåt landet från Ö-vik. Men på den tiden då tåget spelade roll blev Mellansel en metropol. Om ni sett mellansel IRL, tänk då på att det har funnits två biografer där. Idag är det spökskelettet av metropolen man vandrar igenom ifall man vandrar igenom Mellansel.

Hursomhelst är Mellansel fortfarande en viktig tågstation för de stackars öviksborna. Idag tar man buss ditut som är framme en halvtimme innan tåget ska gå. Väl där väntar man, dricker öl, fryser eller joggar. Tåget blir försenat och man upprepar proceduren. När man kliver av tåget går bussar direkt till stan. Så själva orten Mellansel spelar längre ingen roll för öviksborna.

Om du hamnar i Mellansel så är det två saker du måste spana in. Den enormt fina och stora parken tvärs över vägen från Konsum. Det andra är affären bredvid konsum, känd för att vara sveriges största kiosk. Där kan man köpa porslinsprylar till alla sina flickekompisar, och ändå har man $$$dollares$$$ över för att köpa en macka till sig själv.

Om du tycker att folkhögskola, det ska jag lägga min ungdom på, så finnes här Mellansels Folkhögskola.

Jag, känd som milq på internätet, härstammar i mångt och mycket från Mellansel. Jag har dock aldrig bott här, om man bortser från de två år som jag faktiskt bodde här.