Förvirring


Internet har blivit lite förvirrat, och det av flera skäl; delvis därför att dom som försöker hålla koll på det har blivit lite förvirrade, men också för att det har hänt en hel del mycket förvirrande saker.

Ett av problemen har att göra med bredbandets hastighet och dom svårigheter man stöter på när man försöker överskrida den. Det går inte. Ingenting rör sig snabbare än en megabagis, utom möjligtvis med undantag för roliga filmklipp, som lyder under sina egna speciella lagar. Forskare vid Uppsala universitet försökte bygga en instant messenger som drevs av roliga filmklipp, men det fungerade inte särskilt bra och dom var så oerhört uttjatade där dom chattade att det egentligen inte var någon mening att gå online med över huvudtaget.

Så internets olika innehåll tenderar i princip att tyna bort i sin egen lokala förvirring, och internets historia har under en lång period på det hela taget varit transcendental.

Nuförtiden innehåller Internet mest trash. Det är webcamjackassfilmer och uppslagsverk överallt. Den som använder internet, använder inte internet. Han blir i själva verket förvirrad.
Inget ont om förvirring. Things happen, and you become häpen.

Och det är väl inget att bråka om, men det innebär nästan säkert att ingen någonsin med säkerhet kan veta till exempel varifrån Kulturskurkarna kommer eller vad det egentligen är de vill. Och det är synd, för om någon hade vetat något om dom är det möjligt att en oerhört fruktansvärd katastrof hade kunnat undvikas - eller att den åtminstone hade tvingats ske på ett annat sätt.