Molkom


På vägen till Arvikafestivalen finns det en svart oas man måste stanna till vid. Den heter Molkom och ligger här-> [google maps: molkom]. För er som inte har internet så är det alldeles mellan Filipstad och Karlstad.

När du är där måste du besöka Molkoms vackra busstation. Den har allt en kille på luffen behöver, och ligger i hjärtat av Molkom.

När du är där måste du äta en pizza och ta en öl på pizzerian som ligger vid vägen. Ja, jag ska inte sticka under stol med att Molkom är en ganska liten stad, och vägen är den stora väg som förflyttar person A, B eller C till, förslagsvis, Karlstad.

När du är där måste du skaffa festivalens frissyr på frisersalongen bredvid konsum. Och om du har dollares nog så borde du köpa ett par skitfina festivalskor på Bo Sko ungefär vid busstation. Dörr i dörr kan du låna en bok att läsa på natten när inga band spelar på festivalen.

Molkom är, som ni förstår, en shoppingens högborg. De turister du ser runtom i Molkom bär bara glada miner och plast- och pappkassar.

Lär känna någon från Molkom. Det är praktiskt. Om du t.ex. känner raggarna där så kan du ju hälsa på dem när du väl är här.

Om du tycker att folkhögskola, det ska jag lägga min ungdom på, så finnes här Molkoms Folkhögskola.

Länktips för den Molkomsugne
http://www.molkom.nu/ Folkhögskolan
http://hem.passagen.se/molkomsbrandkar/fotogalleri.htm Bilder på Molkoms räddningskår (en del med roliga pratbubblor).
http://biphost.spray.se/ivarlars.andersson/ Ivars träslöjd Molkom.
http://hem.passagen.se/linda.edvinsson/ Molkoms mopeder.
http://emptybottle.sidan.nu/ Gubbrockarna (Mopp'n'rollarna) Empty Bottle Band från Molkom. Deras musik defineras som Moppe'n'roll. Har några MP3's ute.

Vi pröjsade 100 spänn till våran kompis Mördarn för att komplettera med läskande Molkomfakta. Resultat:

Molkom har en akut. Om man slås sönder av nazisterna så behöver man inte åka in till Karlstad, man kan bli ihoplappad i Molkom.
Bredvid akuten finns också ett apotek. Dom kan sina grejjer där.

När det kommer till den kulinariska uppelevelsen så vill jag rekommendera Molkoms pizzeria (den andra pizzerian i Molkom). Den ligger mot folkhögskolan, inne i Molkom. Akta er för skruvar i pizzan däremot!

Om man ändå är inne i Molkom så är det värt att gå förbi folkhögskolans internat. Man hittar troligen någon juste lirare/inna där. Alla dom riktigt härliga lirarna bor på Nordan.

...låter Mördarn meddela tillsammans med signaturmelodin, Mördarns hesa och hotande tjutskratt.
Övriga hälsningar:

Peter i Empty Bottle Band
Jaha. Då tillhör man kategorin Gubbrockare då. Nog för att åren går men.... Moppe'n'roll är något som mopedklubben hittat på. Vi har inte definierat det så. Kul att vi är omnämnda i alla fall.

Anonym
Du glömde en sak. Molkom ligger rakt ovanför helvetets öppning. Nazismen frodas, liksom alkoholismen och andra icke konstrelaterade ismer. Bedrägeri, nekrofili, pedofili, mord, våld och död hör till byns historia. För den sugne går fakta att kolla upp. En svart oas, minsann. Vi som har växt upp här känner till stämningen.
PS. Ett litet faktafel: heter det inte "SkoBo"? DS.
Puss och kram!

Sylla
Nassarna har väl flyttat till Vålberg? Annars så stämmer det mesta i beskrivningen.

LG2S
Men tar Vålberg emot invandrare då?