Dagens...


Ett smålustigt ord som trivs bäst i sällskap. Ungefär som flockdjur. Exempel på sådana sällskap är andra ord, några av vilka jag nu tänkte avslöja vid namn.

Dagens ungdom: Uttryck använt av de flesta människor som är äldre än någon annan för att definiera yngre, oftast i nedlåtande manér. Självklart är jag inte sämre och tänker därför ta tillfället i akt att klaga på dagens ungdom här och nu. Se bara för er själva;

Det ser inte ljust ut.


Dagens soppa: Resturanger använder sig ofta av det här knepet för att få gäster att tro att de verkligen förstår sig på mat. Egentligen är det troligtvis samma soppa som igår. Eller åtminstonde samma recept. Lite som veckans öl.

Dagens Nyheter: Liberal, huvudstads-baserad dagsblaska som titulerar sig som "Sveriges största tidning". Om det är sant eller inte tänker jag inte gå in på. Om jag var en liberal, huvudstads-baserad dagsblaska skulle jag kanske säga samma sak, men då skulle det absolut vara en lögn eftersom tidningar inte kan prata. Haha! Så jävla dumt att tro något annat.

Dagens namn: Varje dag i Sverige får en handfull människor chansen att känna sig speciella genom att ha en så kallad "namnsdag". Alla som inte har namnsdag är troligtvis utlänningar eller så har de gjort något riktigt pinsamt för att få sina namn strukna. Exempel på dagens namn kan vara Beatrice, Krank och Anakin.

Dagens muffin: Nätsajt som hamnar på 23e plats om man söker efter "dagens" på Google.

Dagens samhälle: Ungefär som "dagens ungdom" fast med den här bilden i åtanke;

Som sagt, det ser inte ljust ut.


Dagens sudoku: En fluga som snart dragit tillbaka till Japan för gott.

Dagens ord: Dagens svenska ord är space. Skitläskigt ord med ännu läskigare innebörd. Alla borde tänka på det.