Augustibuller


Augustibuller är en trevlig och skitig festival inriktad på punk. Festivalområdet och campingen ligger mitt inne i samhället Lindesberg. Systembolaget har numera öppet under festivaldagarna men i affärerna kräver staden att man är 20 år fyllda för att få köpa folköl. LG2S antar att Socialstyrelsen har haft ett finger med i leken. Mellan festivalplatsen och campingen rinner en trevlig å där man kan fräscha till sig och smuggla sprit till festivalområdet. En schysst camping är en bra sak.

För att komma till Lindesberg tar man sig först till Örebro. Lindesberg ligger 4 mil norr om Örebro. Det går bussar och tåg från Örebros Station titt som tätt och det kostar inte särskilt mycket.

Festivalen håller år 2007 på i tre dagar (torsdag till lördag) och campingen är öppen någon dag tidigare enligt ett färskt tips. På söndagen stänger campingen vid 13:00 men då är det bara att flytta in på funktionärscampingen då denna sällan är i behov av städning. Campingen blir väldigt full men har sedan ifjol (2006) utökats med ytterligare space. För bästa platserna kan det vara vettigt att anlända onsdag eller tidigt på torsdag. Eller varför inte redan på måndag (ifall det ens är öppet då)?

På augustibuller är det lätt hänt att man får smuts på kroppen.

Det är ett billigt biljettpris men för den som ändå vill planka så är det absolut ingen fara. Om man som plankare vill se band är det bara att simma över ån. Skärpning av säkerheten har dock skett på senare år så se upp.

Festivalens hemsida: http://www.augustibuller.com
[google maps: Lindesberg]

Trulsa minns:
Det kan vara en bra idé att ta med sig eget toalettpapper. Då det ofta tar slut på bajjamajorna.
Vissa använder inte bara toalettpappret till att torka sig i röven med, utan även till att dekorera tält och vänner.
Augustibuller -06 började en toalett brinna. Det luktade inte gott, och funktionärerna fick lätt panik.