Arvikafestivalen


Arvikafestivalen är en trevlig och lerig festival som accepterar både synthare och gladpopare. Det spelar ingen roll om det störtregnar eller är fint väder hela festivalen, campingen blir hursomhelst lerig. LG2S har inte hittat något bra svar på varför det alltid blir lera. Några förslag till fenomenets ursprung är att arrangörerna inte bryr sig om campingen, att arrangörerna har grävt ner vattenledningar som automatiskt sipprar ut vatten, att campingen inte hinner återhämta sig mellan varje år samt att det har något med en konspiration att göra. Det tar sjukt lång tid att förflytta sig mellan campingen och festivalområdet, därför rekommenderas det att man bara ser de riktigt häftiga banden.

Att ta sig dit via tåg eller buss handlar oftast om att ta sig till Hallsberg och sedan till Karlstad, sedan till Arvika. Det finns även direkttåg från Hallsberg till Arvika. Bussarna mellan staden och festivalcampingen är inte värda priset såvida man inte har sjukt mycket packning eller pengar.

Festivalen håller på i 3 dagar och campingen är öppen 3 dagar tidigare (2004). Om man inte är på plats i tid (d.v.s. innan torsdagen) så kan det vara svårt att hitta tältplats om ingen har bokat åt dig. För bästa festivalupplevelse bör man vara där samma dag som campingen öppnar, då har inte leran eller överbefolkningen slagit rot.

Biljettpriset är överkomligt om man är där för att se mycket musik. Campingen går lätt att planka för den som struntar i festivalområdet.

Ni hittar alltid någon representant för LG2S om ni söker noga. Gör det.

http://www.arvikafestivalen.se
[google maps: Arvika]