Ninja


Av någon outgrundlig anledning har vi fått in två artiklar om ämnet Ninja.

Ordet ninja är japanska för 'osynlig person' vilket sammanfattar ninjans arbetsmetod ganska bra. Utan att upptäckas utförde ninjan spionage, sabotage och mord. Till sin hjälp hade ninjan en mängd olika redskap. Dessa är tekniska och svårhanterade vapen som endast kan användas av en österländsk lönnmördare, en ninja.

De tekniker som traditionellt urfördes av en ninja går under samlingsnamnet Ninjutsu vilket innefattar både spionagetekniker och kampsport. Namnet på den kampsport och de attacktekniker som användes av en ninja kallas oftast för pokemon.

Ninjan är väldigt sällsynt, då den är mästare på spionage och att vara osynlig/smyga. Om de skådats så har det alltid vart utomhus, då bär den svarta kläder som täcker hela kroppen förutom ögonen.

Mitt mål är inte att bli en ninja.
/Onaka
Vi tackar Onaka för artikeln.


I dagens populärkultur möter vi den postmoderna ninjan. Bland redskapen har det letat sig in högteknologiska James Bond-prylar, New York har blivit en naturlig miljö men betoningen på traditionen är starkare än någonsin.

Ordet Ninja är japanska för 'osynlig person' vilket ganska bra sammanfattar ninjans arbetsmetod. Utan att upptäckas utförde ninjan spionage, sabotage och mord. Till sin hjälp hade ninjan en mängd olika redskap och likt samurajen en egen kod - Ninpo - att följa.

De tekniker som traditionellt urfördes av en ninja går under samlingsnamnet Ninjutsu*, vilket innefattar både spionagetekniker och kampsport. Namnet på den kampsport och de attacktekniker som användes av en ninja kallas oftast för Taijutsu, "kroppstekniker". Kallas även "Ninpo Taijutsu", "Bujinkan" med fler variationer.

* Ninjutsu var, historiskt sett, en beteckning för vissa militära metoder i det medeltida Japan som framförallt handlade om att inhämta och hantera information. Här ingick strategi, spionage och rekognosering. Förklädnader, dolda vapen, konsten att röra sig tyst utan att bli upptäckt, kunskap om hur man bäst utnyttjar landskapet för att inte synas och vart man lämpligen riktar brandpilar för att tända eld på en borg är praktiska exempel på historisk ninjutsu.
LKP

Tack LKP för artikeln.
Sammanfattningsvis kan man alltså säga att:
*Ninja betyder osynlig person.
*LG2S fans tycker att Ninjor är dubbelt så viktigt som allt annat.
*Ninjor är japans urbefolkning, precis som samer för sverige, lusekoftor för Norge, indiepopare för Riter och indianer för Amerika.Prona har återigen skrivit en skitlång text som ingen har orkat läsa.

En till artikel på temat gör treenigheten komplett.

Urban Ninjas!
Urban Ninjas är den moderna urbaniserade (innerstads) versionen av den gamla konsten.
Sätt att se att du har att göra med en urban ninja:
¤ De bär tabi-skor som är tuffa och har stortån i en egen liten del. Jag tycker de påminner om fingervantar. "The split toe feature is designed to improve the foot’s gripping ability." beskriver nån sida som säljer ninjagrejer de som.
¤ De har surrat typ sjalar eller vad det kan vara runt sina byxben ovan foten så att de aldrig i helvete trasslar in sig i sina byxor, eller gör fladdrande ljud med dem.
¤ De bär mörka, men inte nödvändigtvis svarta kläder. De är liksom inte alltid osynliga, och när de inte är det vill de se trendiga och snygga ut inför fansen. Urban ninjas vill också få doppa.
¤ De smyger och voltar och har sig väldigt ofta. Klättrar på hus och tar sig fram snabbt, smidigt och överdrivet snyggt eller mystiskt. De har troligen kollat för mycket på den franska underbara 'sporten' parcour. Parcour betyder typ 'stegfinnande' och beskrivs av Ung Kulturdagarna som "Parcour är konsten att förflytta sig så snabbt och smidigt som möjligt i stadsmiljöer." vilket får mig att tro att det är parcourkillarna som kollat för mycket på ninjas och inte tvärtom nu när jag fått tänka efter.
¤ De har snygga pannband som håller eventuellt hår borta från ögonen när de kravlar ut genom fönster eller liknande.
¤ De undviker helst frontdörrar på hus de skall ut eller in i.

Vill man spana på lite Urban Ninjas föreslår jag att man hamnar på ett ställe där de kommer dyka upp. De hittar dig, du hittar inte dem. Om du inte letar på rätt ställe. Ett ställe där man kan vänta på urban ninjas är Rådhustorget i Umeå.

Urban ninjas är bra på att använda ordet ninja som en helt annan ordform också. "Kan inte du ninja till konsum idag?" "Jag skall ninja till konsum och köpa lite godis nu, om du ninjar ihop lite middag, eller ninjar bara ut genom fönstret och iväg till kinahaket på hörnet så möts vi bakom huset sen."
Det är ivf snyggt att se när de håller på.