Vänner


Plural av det hälften så långa ordet; vän.

När du föddes hade du inga alls, utan var en total främling till allt och alla, och även om några säkert ville så kände ingen dig. Inte ens du själv :-o

...men en av de första grejerna man gör när man börjar bygga sig runt i livet är att ställa sig själv i relation till saker och ting... och framförallt andra levande varelser. Visst kan man(väl?) vara vän med en actionfigur eller ett fint pennskrin, men oftast när man talar om vänner så handlar det om animaliska enheter, och då nästan uteslutande sådana av ungefär samma art.

Utan "homies" har man bara en massa jävla fiender och då kan faktiskt vänner vara att föredra. Om man gillar att bråka så kan det vara bra med lite fiender, men ha fler av den första sorten i vilket fall som helst. Annars är ni outnumbered och snart utplånade från jordens yta(inte bra, även om det vore skönt med några bråkstakar färre).

Var öppen för nya bekantskaper, men var vaksam om du är ful, dum och dryg, för då kan det hända att det bara är någon elak typ som bara vill komma dig nära för att senare äta din hjärna eller dylikt.
Om du är snygg så beror motpartens initiativ helt säkert på att denna endast vill ha skoningslöst sex med dig, så då är det bara att "rocka och rulla", som vilken "crazy dude" som helst hade sagt.

Här följer en lista med några saker man kan göra med/mot sina vänner:

* ta en öl
* filosofera
* kramas
* ha tråkigt tillsammans
* snatta godis
* stjäla post
* urinera i kors
* testa DOI
* diska varandras te-muggar
* ge presenter
* starta ett punkband
* såra varandras känslor(oundvikligt)
* snacka skit om en tredje part

Listan kan göras löjligt lång och allt är aldrig bara gulligull, men jag låter er använda er fantasi till att bygga er vänskap precis som den passar er. En bra sak kan vara att ha respekt för varandra. Ibland kan det vara lätt att glömma att det inte bara handlar om en själv, men fan... det bygger sig!


Seså, spring iväg och var vänner med varandra, allihopa!