Dagen efter-pinsamheten


Du vaknar i Göteborg. Med dina ögon stängda ber du till Gurra G att du är hemma hos 20, din gode kamrat som du gick ut med igår. Du slår upp ögonen och inser att så inte alls är fallet. Du ser dig om utan att röra dig. Ser ut som ett tjej/killrum. Du försöker minnas vad som hände igår. Förfest hos 20. Ut på krogen. Drack öl i mängder. Drack sprit i mängder. Svart. Var det inte en spårvagn du hoppade på? Snabb flashback av en fumlig och omständig sexakt. Du ber ännu en gång till Gurra G. Den här gången att tjejen/killen du känner brevid dig inte ska vara en noshörning. Du ber lite hårdare den här gången. Du tittar åt sidan. Hon/han ser någorlunda mänsklig ut. Du minns henne/honom inte. Du svär ashögt i huvudet och förbannar din penis/vagina för att ha lett dig på villovägar.
Sakta sakta, reser du dig och letar upp dina kläder. Du hittar varken dina trosor/kalsonger eller din ena strumpa/strumplett.
Personen vaknar och hälsar god morgon. Man försöker vara lätt till sinnes men vill absolut inte vara kvar i den här lägenheten. Man vill ut ut ut ut! Du förklarar att du ska möta en kompis på stan om en halvtimme. På vägen ut säger en mamma/rumskamrat "hej". Du hälsar skitsnabbt och kastar dig mot ytterdörren.
Du är ute! Äntligen! Men var är du? Någon jävla förort. Var ligger närmsta spårvagnsstation? Gah det är kallt på det där blöta sättet som det bara kan vara i Göteborg. Du vill äta bakispizza med en polare. Klaga över ditt ceperagg och fnissa över andra pinsamheter. Du frågar en gammal tant. Hon hjälper dig hitta. Du sitter på spårvagnen. Du är i stan. Du ringer 20 och ni träffas.
Efter en timmes tortyr är det ÄNTLIGEN över!