Dreads - förnekelsen


En snubbe som vill kalla sig tarmskrap skickade en gästartikel till oss. Såhär skrev han:

Dreads är en behändig frisyr som är bra om man är på luffen, t.ex om man inte har tillgång till att tvätta sig.

Dreads kan bli mycket smutsiga utan att vara äckliga. (hade mina i 6 månader utan att tvätta dem)

Dreads kan bygga sig naturligt om man inte tvättar eller kammar håret, man kan också låta någon bygga dem åtdig om man inte pallar att vänta.

Det finns 2 olika sätt att låta någon bygga dina dreads på som jag vet om.
1: Tuppera, detta sätt är oerhört smärtsammt att bygga dem på och det tar mellan 4 och 10 timmar att bygga beroende på hårkvaltitét.
2: Virka, vet ej hur man gör, men dem ser mycket spexigare ut än med tuperade.
Dessa dreads tar något längre tid att bygga, skulle tro att det tar mellan 10 och 15 timmar att göra dem.

Så dreads är ett bra val på luffen.


Samtliga reportrar avfärdar detta som humbug. Dreads är klumpigt, tar lång tid att bygga och är i vägen. Snagg slår dreads på alla punkter. Snagg tar ca 3 minuter att bygga. Man kan fixa snagg om man bara har en rakhyvel/sax/brödkniv och behöver inget klet i håret. Det tar ingen onödig plats, utan tar snarare antiplats. Man behöver heller aldrig tvätta det med annat än vatten, så dreads enda fördel finns även hos snagg.

Och det är nästan ingen som plockar upp ett dreadsmonster liftandes vid vägkanten

Så snagg är ett bra val på luffen.

Debatt
Big Fred: Om jag var en ickeluffare och stod i begrepp att plocka upp en luffare så skulle jag nog föredra dreadspersoner framför skinheads, så där är jag lite skeptisk till redaktionens ställningstaganden....

LG2S: Det är individuellt upp till varje bilförare, men framförallt är skinheads och snagg jätteolika. Den som verkligen måste se farlig ut bör faktiskt ha dreads, det snällaste inom jättefarligt.

Tengu: dreads är bra och ball eftersom man kan ligga mot vilket underlag som helst och fortfarande tycka det är skönt, som att ha en kudde 24/7

LG2S: Till det syftet har man en handduk. Den har dessutom många fler användningsområden, som dreads saknar. Dessutom tar det inte ovan nämnda smärta samt 4-15 timmar att skaffa en handduk.

sebbe: men med grova dreads kan man slå ihjäl folk när man headbangar, också ett plus

sebbe igen: men man kan döda folk om man headbangar med dreads

LG2S: Håll käften, jävla dubbelpostare. Dessutom är man sämst om man tror att så kallad "headbanging" är ett seriöst argument för dreads.

Cpovitch #2: Vafan dreads är ju helt mongoförlamat i huvudet! Ser ju ut som satan om man vill bli upplockad, 40åringar förstår sig inte på denna "alternativa" stil på håret. (bara 40åriga akademiker har råd med bil idag)

LG2S: Vi kan inte göra annat än att hålla med.

katt: brudzen tänder på dreads.

LG2S: Att några av det kvinnliga könet finner dreads attraktiva betyder inte att alla gör det. Sådana generaliseringar kan mycket väl leda till ren sexism och sådant ska motverkas i ett öppet och tolerant samhälle. För övrigt är alla människor som kallar sig "katt" stora fån som lyssnar på Jokkmokks-Jokke och tycker om att bära hjälmar av melon.

katt: "sådan människor som kallar sig katt"
vart framgår det att jag skulle vara en människa, jag är en katt som vägrar använda sig utav mitt slav namn.(punkt!) och sexism vad är det för fel med det? facisterna gjorde det inte, och därför tänker då inte jag göra det heller. afa äger.

LG2S: Då var det en annan femma. Den här artikeln handlar om dreads på människor, och inte på katter. Kalla det särbehandling, MEN TROR DU VI TÄNKER SKRIVA ARTIKLAR OM ALLA FRISYRER PÅ ALLA JUR ELLER!?

kentunge: Jag tänkte bara påpeka att jag är av det kvinnliga könet och jag anser fan inte att dreads är hett. Det är skabbigt och inte på något vis sexigt.
Tack.

LG2S: Just det, katt. Tycker en hona det så tycker alla honor det.

katt: jag vill ha bevis för att kentaunge är en hona. om den är det rakar jag bort dreadsen.

LG2S: Forskarlaget har utan resultat kontaktats för att ta tag i det hela, men säkra källor meddelar att de har varit upptagna med att "en gång för alla sätta dit den däringa Takklättrar-Karlsson".

kentunge: jag ÄR en hona.
http://headshot-.bilddagboken.se

Over and out.

LG2S: Nu hoppas jag att vi inte hör nåt mer om den saken. Debatten har redan gått alldeles för långt.