Devo


New wave-band från Ohio. Deras historia kan sammanfattas såhär:

1974-77: Titta grabbar! Jag har hittat en gitarr! Nu lattjar vi! Har du några trummor? Inte? Äh fan, chilla. Vi bygger ett elektroniskt trumset. Vad ska vår maskot heta? Hugo? Nej förresten, Booji Boy låter bättre! Nu vet jag! Vi förstör rockklassiker, det är ingen som gillar! Jag har värsta ordvitsen här förresten! "What's round in the ends and high in the middle? OHIO!" För övrigt är evolution sämst. Vi borde göra en film om det ^^

1978: Vad fan är det här? Den där Enokillen från Roxy Music vill producera vår skiva! Ähvadfan, vi driver med mongon och slänger in lite antievolutionspropaganda, då får vi se vad han säger!

1979: WTF?! Skivan blev kult! Vi fick fans! Nu tycker jag vi gör en till exakt likadan skiva, fast mycket sämre och mer intern! Hahaha! Hur många tycker om oss efter det?!

1980: Nej, nu skiter vi i det här. Alla fans är ändå kvar. Nu gör vi hits istället ;(

1981: OMG! Vi fick till två klassiker! Nu har vi råd med de där röda blomkrukorna! Jag vet! Vi har de som hattar! OMG OMG OMG! It's a beautiful world! :O

1983: Grabbar! Jag har värsta idén! Vi klär ut oss till potatis! Vaddå ingen gillar det? Det skiter väl jag i! Tror du jag gillar våra fans eller?! Jag ska klä ut mig till en sparris också! Och en purjolök! Och selleri! LOL!!!!!!11

Som du ser var de bäst innan de började släppa skivor. Lyssna på demosamlingarna Hardcore Devo Vol. 1 och 2 och titta på kortfilmen The Truth About De-Evolution så förstår du vad jag snackar om.

För övrigt kan jag se LG2S framtid när jag tittar på Devos historia. <--LÄS INTE!!!

Prequel: Devo ska tydligen ha bildats 1972. Dock finns inte mycket dokumenterat från perioden 1972-74, så allmänt kan man säga att Devo "föddes" 1974.

Sequel: Efter 1983 blev de så inverterade och sönderavlade att de verkade ha gått under jorden för sitt eget bästa. Några singlar som kom efter -83 lyckades dock bli hits, främst Post Post-Modern Man och Disco Dancer.

1996 kom riktiga Devo tillbaka i form av en hyllad reunionkonsert i Kalifornien då de spelade gamla klassiker från 1978-80.


Uppdatering: 2010 släppte Devo skivan Something For Everybody, vilken är det mest Devo de har låtit sen New Traditionalists (1981). En väldigt bra skiva, och gillar du klassiska Devo så lär du gilla den. För övrigt är jag väl medveten om att artikeln innehåller en hel del fel, men jag väljer att låta den vara som den är av historiska skäl (well, bortsett från den här uppdateringen).