Sår


Jävligt jobbigt om du frågar oss. Det kanske du låter bli med, men då kanske vi skriver det på baksidan av en bearneisesås förpackning av märket Eldorado, köpt på Willy´s och lägger den under din huvudkudde medan du sover så att du på morgonen får värsta chocken, inte kan handskas med din frukost, går resten av dagen okoncentrerad och arg och inte ser tjockisen på cykeln som kör på dig så att du får ett SÅR. SÅ LYSSNA PÅ OSS!
Men detta var bara ett sidospår...

Sår kan var både stora och små, onda eller mer onda. Dom kan också göra ont men det är en annan sak.

Dom kan bara vara där plötsligt en dag fast om det är ett lite mer spektakulärt så märkte du antagligen när du fick det.

Om såret är litet så är det förlodligen lungt, inget farligt kan hända. Se till att hålla det hyffsat rent och inte pilla så mycket i det. Om du har tillgång så lappa ihop det med ett plåster.
Om såret är av den karaktären att det gärna vill blöda, göra SKITont, se SKITäckligt ut, likna en alien eller förhindra dig från att göra något du tycker är roligt, fråga då din mamma. Om hon inte är tillgänglig fråga någon annan vis snubbe, gå till en hälsovårdscentral/akuten/apoteket eller tvätta det noggrant och se om det läker.

Det finns uppsjöar av olika salvor, krämer, vätskor och mojs som folk som vill tjäna pengar försöker tuta i dig att du MÅSTE ham. Lita inte på dom. Någon slags sprit funkar utmärkt som desinfektionsmedel (ju starkare desto bättre). Annars kan man alltid fråga en kompis om den har lust att amputera någon liten extrimited där såret sitter.

Sår är inte farliga, men om det skulle vara illa se till att fixa någon slags hjälp.

Två sår, av manligt och kvinnligt kön.