Ålidhem


Fredrik är en reko stare. Kolla här vad han har skrivit till oss om Ålidhem

Ahhh!
Ålidhem, denna oas i det annars så hårda och ogästvänliga ödeland som är Universum. Teglet, björkarna och Cykel-Ingemar är alla ingredienser som gör att denna stadsdel av Umeå är en så fantastisk plats att bygga sig på. Ålidhem byggdes på 70-talet av pårökta hippibyggare och har inte försämrats nämnvärt sedan dess. Där bor 5500 studenter och 3000 andra sorters människor.

Fysikgränd är det mest centrala och självklara besöksmålet på Ålidhem, eftersom de allra byggigaste människorna finns att hitta där. Fysikgränd är även platsen för det legendariska slag som årligen genomförs i samband med VM i brännboll - brännbollsyran. Under detta "slagfält fysikgränd"samlas ett gäng människor, super som konfirmandledare och bränner soffor. En ytterst sevärd företeelse som kan rekommenderas alla.

Andra viktiga platser på Ålidhem är värmeverket och Ålidhems centrum. Det sistnämnda är ett litet köpcentrum där allt som man kan behöva finns utom en spritaffär. (Den innehåller dock en krog.) Hade denna lustväckande byggnad innehållit ett systembolag hade den varit årets julklapp alla år. Det faktum att den inte gör det är den enda nackdelen med Ålidhem, man måste cykla hela 700 meter till "Strömpilen"för att köpa sitt billiga rödvin.

I övrigt är allting perfekt, vilket illustreras bland annat i en rad fina sånger som skrivits om stadsdelen. "Hem, ljuva hem"av Alf Arvidsson, och "Ålidhem"av Los Bastardos är sånger som jag varmt rekommenderar för att få känna känslan av det gudomliga som är Ålidhem.

Saker att göra på Ålidhem:
- Dricka rödvin
- Ladda ner, titta på en film och dricka rödvin
- Dricka rödvin och äta mat
- Spela musik och dricka rödvin
- Inte plugga och dricka rödvin
- Idka älskog och dricka rödvin
- Prata politik och dricka rödvin
- Bajsa