Miljömat - en variant


Grunden till denna maträtt är vita bönor i tomatsås. Utifrån burken/burkarna med detta finns där en hel värld av möjligheter.

Grejen är att du ska slänga ner en burk vita bönor i en kastrull som du har på högsta värme eller en skål i micron. Sen fort som fan slänger du i det du gillar mest i världen. Vips så har du en god måltid. V. Bönor och T-sauce funkar ju på egen hand, men det känns det verkligen som en ordentlig måltid då? Va? Säg då!

Saker du kan ha i:
- Tonfisk (dock kasst för delfinlover)
- Kidneybönor(!)
- Majs
- Champis (svamp)
- Övrig konserverad läckerhet
- Grädd
- Kalla köttbullz (dock kasst för grislover)
- Varma köttbullz (dock kasst för kolover)
- Ljumnes köttbullz (dock kasst för ljumnelover)
- Dina starkaste män
- Falafel
- Egentligen vad som helst som är mjukt och värmbart

Ja du fattar grejen. Och nu undrar du varför det heter Miljömat. Jo det är för att det är ett komplett varmt mål som bara tar några sekunder att värma, dvs inte snor så mycket el, dvs inte tär på naturen så mycket. Dessutom är det lätt ett veganskt alternativ om man vill det, och det är ju också snällt mot miljön, till skillnad från den så populäre raviolin. Maten äts bäst ur kastrullen då det kräver mindre disk = mindre slös på vatten.

Dessutom är det skitbra om du är jättehungrig och behöver något jättejättefort.