Triangle Of Sadness

IMDB

Tänk er en triangle, fast istället för att bestå av papper så består det av sadness. Nu tar du den tanken och slänger i papperskorgen. Det var bara ett sätt för mig att börja skriva. Det är troligt att jag suddar bort allt det här när jag är klar för det var inte menat för er.

Det finns en båt. Som åker på havet. Båten är fylld av rikingar. De är influencers och vapentillverkare. Kaptenen är marxist. Nu blir det skoningslös storm på havet och komiska situationer uppstår.

Det här var Ruben Östlunds nästa film efter den hyllade The Square (Fyrkanten på svenska kanske). Om du inte vet vem Ruben är så oroa dig inte. Det är inte nödvändigt för att förstå ploten i Triangle of Sadness. Det är bara ett namn man kan namedropa om man vill verka tuff. Så gör det nästa gång du är på fest med folk du knappt känner. "Har ni hört att Ruben Östlund har bajsat på sig?" kan du ljuga och alla drar efter andan av häpnad. "Vilken koll han har", tänker en vacker person. Om tre månader är ni ihop. Om tre år startar ni The Ruben Östlund Institute for the Criminally Insane. Sex år senare har jorden gått under.

Filmen är väldigt bra iallafall. Jag skrattade mycket och vred på mig av obekvämhet. Men inte för att det var pinsamt som i The Office (Great Britania Edition) utan för att det var hemskt. Skratt och förtvivlan, precis som i livet.

++++
+++
++
+++
+++++

Totalt: ++++