They Live

IMDB


En film av den smått kultförklarade Joe Carpenter, mannen bakom bland annat "halloween"-filmerna. Utöver dessa har Joe Carpenter gjort hur många som helst. Min tanke är att han gillar att göra film.

Jag har inte sett alla hans filmer, jag har inte sett många alls, men jag har svårt att tro att man kan göra två stycken såhär bra filmer, så det är säkert hans bästa.

Den handlar om en man som kommer till en stad. En händig karlakarl som gillar att slita av sig tröjan vid första bästa tillfälle och slita hårt så att han svettas. En man med verktyg i sin ryggsäck. En luffare med McGyuver-frisyr.

Han slår sig ner i en kåkstad, där han snart börjar upptäcka märkliga saker. Efter lite kravaller så upptäcker han sanningen- vår planet är styrd av aliens som hypnotiserar folk med hjälp av konstig strålning från teven! Wow!!! Alla kapitalister och byråkrater kommer från en annan galax, och dom är onda!

Dessa aliens styr våra hjärnor och tvingar oss att fortsätta konsumera, reproducera och vara så passiva som möjligt. Men nämnda luffare tycker inte om deras plan...

"I came here to chew bubblegum and kick ass. And im all out of bubblegum..."


+++++
+++
+
++
+++++

Totalt: ++++