Härnösand


XenapZ har bidragit med kunskap om sin hemstad. Schyrre!!

Härnösand, staden bakom flötet

Okej, få se nu, vad är H-sand för nått?
Jo det är en liten stad i mitten av Sverige i den pittoreska avkroken Ångermanland. Värt att notera är att vi har världens största flöte, slå det om du kan!Härnösand är pizzeriornas hemort, Mecka, skötebarn och frälsare. Härnösand är sveriges pizzeria-tätaste stad, jag tror att den vid ett tillfälle uppmätte inte mindre än 22 pizzerior. Inte illa för en stad med ett invånarantal med en sisådär 20 000 pers.

H-sand Pizza FAQ:

1. Är dom goda?

2. Är dom billiga?

3. Hur villiga är pizzabagarna att dra fram hagelbössan när man tar en springnota?

Svar:

1. Ja, speciellt goda är Härnö pizzeria som ligger beläget på Bergsg. 12 i Härnösand.
Olyckligtvis tar Härnö semester på den olägeliga tiden mellan juli och augusti, stort minus där!

2. Ja överlag ligger priset på ca 45 kr, dock finns det resturanger som tar upp mot 65 kr :S
Pizzeria Venedig har dock pizzor för 25 kr(!)
Dock är dom inte att rekommendera på grund av extremt liten lokal, riktigt vingliga barstolar, avslagen öl och äckliga pizzor.

Tips! Har du lite pengar kan du få en Tim-pizza på Härnö för endast 15 kr. En smart liten grabb vid namn Tim fick en dag för sig att han bara ville ha tomatsås och deg i sin pizza och skapade då tidernas bästa fyllepizza

3. Pizzabagarna är riktigt schyssta på de flesta de flesta ställena (Minikrogen, som för övrigt har utkörning till kl 4 på morgonen, drar sig inte heller för att svänga förbi Statoil och köpa ciggisar och öl om du ber dom), dock bör man passa sig för matverkastaden och även Pinochio.När vi ni har avklarat pizzeriorna undrar vi förståss, finns det nått annat i denna vackra stad att fästa våra ögon på?

Svar:

Egentligen inte. Vi har sveriges minsta domkyrka och vi var den andra staden i Europa med gatubelysning, men vem bryr sig? Egentligen?Luff:

Det finns mycket goda möjligheter till lift både i och utanför stan. Härnösandarna är ett trevligt folk.

Sovplattser raggar man bäst på krysset, där stadens 4 krogar finns.
Där står stadens alla fjortisar och röker och försöker se ut som om dom är gamla nog för att gå på krogen och bara väntar på att en stilig luffare ska komma förbi och charma dom. Det har dock blivit mkt mindre populärt ställe efter att dom stängt av biltrafiken på nybron på kvällen så raggarna måste söka sina fjortisar på annat håll.

Utöver nybron så finns det både hotell och vandrarhem i staden, det är bara att hålla gluggarna öppna.

Annars finns det alltid en soffa ledig hos mig (XenapZ)Kafé-situationen i Härnösand
...är ganska beklämmande. Vi har hamncafët nere på stan men det är dyrt. Även rutiga ruten och kochs ligger långt över en normal luffares plånbok. Däremot kan jag rekomendera Café 5:an nere i hamnen där den trevlige syrril jobbar som gärna sticker till dig en cigg och tar ett parti poker om du är trevlig mot han. Dom har även rätt okej pizza där till inte allt för höga priser.Bad?
Smitingen är en väldigt fin strand, rankad 5:a i landet om jag inte minns fel. Dock en bit att gå sovida man inte är smidig och fixar lift. För den mindre kräsne luffaren finns Sälsten, lite stening och du kan skära upp fötterna på gamla ölflaskor men det är ingenting lite gammal fin gaffa inte kan fixa!

Till sälsten kommer man om man följer hamnen bort från stan mot det gamla tobaksmonopolet med det höga tornet. Där brukar även ungdomarna samlas och knäppa en öl och grilla litet borta vid fäbodarna som är lite längre bort från stranden.Stadsparken är inget bra ställe för en luffare att slå upp sitt tält. Ty även fast vi endast har 2 polisbilar är dom ganska kinkiga med vår fula lilla park. Då är mellanholmen ett bättre alternativ tillsammans med gamla knarkare och alkisar som dealar hasch och sprit till små intet ont anande ungdommar som inte har nån aning om vad det är.Kontaktannonsen

Är du i närheten kan du väl titta in och slå en pling ^^
Adda mig på msn om du har lust: XenapZ@Hotmail.com
Eller skriv på helgon där jag också heter XenapZ