HÀrnösand


XenapZ har bidragit med kunskap om sin hemstad. Schyrre!!

HÀrnösand, staden bakom flötet

Okej, fÄ se nu, vad Àr H-sand för nÄtt?
Jo det Ă€r en liten stad i mitten av Sverige i den pittoreska avkroken Ångermanland. VĂ€rt att notera Ă€r att vi har vĂ€rldens största flöte, slĂ„ det om du kan!HÀrnösand Àr pizzeriornas hemort, Mecka, skötebarn och frÀlsare. HÀrnösand Àr sveriges pizzeria-tÀtaste stad, jag tror att den vid ett tillfÀlle uppmÀtte inte mindre Àn 22 pizzerior. Inte illa för en stad med ett invÄnarantal med en sisÄdÀr 20 000 pers.

H-sand Pizza FAQ:

1. Är dom goda?

2. Är dom billiga?

3. Hur villiga Àr pizzabagarna att dra fram hagelbössan nÀr man tar en springnota?

Svar:

1. Ja, speciellt goda Àr HÀrnö pizzeria som ligger belÀget pÄ Bergsg. 12 i HÀrnösand.
Olyckligtvis tar HÀrnö semester pÄ den olÀgeliga tiden mellan juli och augusti, stort minus dÀr!

2. Ja överlag ligger priset pÄ ca 45 kr, dock finns det resturanger som tar upp mot 65 kr :S
Pizzeria Venedig har dock pizzor för 25 kr(!)
Dock Àr dom inte att rekommendera pÄ grund av extremt liten lokal, riktigt vingliga barstolar, avslagen öl och Àckliga pizzor.

Tips! Har du lite pengar kan du fÄ en Tim-pizza pÄ HÀrnö för endast 15 kr. En smart liten grabb vid namn Tim fick en dag för sig att han bara ville ha tomatsÄs och deg i sin pizza och skapade dÄ tidernas bÀsta fyllepizza

3. Pizzabagarna Àr riktigt schyssta pÄ de flesta de flesta stÀllena (Minikrogen, som för övrigt har utkörning till kl 4 pÄ morgonen, drar sig inte heller för att svÀnga förbi Statoil och köpa ciggisar och öl om du ber dom), dock bör man passa sig för matverkastaden och Àven Pinochio.NÀr vi ni har avklarat pizzeriorna undrar vi förstÄss, finns det nÄtt annat i denna vackra stad att fÀsta vÄra ögon pÄ?

Svar:

Egentligen inte. Vi har sveriges minsta domkyrka och vi var den andra staden i Europa med gatubelysning, men vem bryr sig? Egentligen?Luff:

Det finns mycket goda möjligheter till lift bÄde i och utanför stan. HÀrnösandarna Àr ett trevligt folk.

Sovplattser raggar man bÀst pÄ krysset, dÀr stadens 4 krogar finns.
DÀr stÄr stadens alla fjortisar och röker och försöker se ut som om dom Àr gamla nog för att gÄ pÄ krogen och bara vÀntar pÄ att en stilig luffare ska komma förbi och charma dom. Det har dock blivit mkt mindre populÀrt stÀlle efter att dom stÀngt av biltrafiken pÄ nybron pÄ kvÀllen sÄ raggarna mÄste söka sina fjortisar pÄ annat hÄll.

Utöver nybron sÄ finns det bÄde hotell och vandrarhem i staden, det Àr bara att hÄlla gluggarna öppna.

Annars finns det alltid en soffa ledig hos mig (XenapZ)Kafé-situationen i HÀrnösand
...Ă€r ganska beklĂ€mmande. Vi har hamncafĂ«t nere pĂ„ stan men det Ă€r dyrt. Även rutiga ruten och kochs ligger lĂ„ngt över en normal luffares plĂ„nbok. DĂ€remot kan jag rekomendera CafĂ© 5:an nere i hamnen dĂ€r den trevlige syrril jobbar som gĂ€rna sticker till dig en cigg och tar ett parti poker om du Ă€r trevlig mot han. Dom har Ă€ven rĂ€tt okej pizza dĂ€r till inte allt för höga priser.Bad?
Smitingen Àr en vÀldigt fin strand, rankad 5:a i landet om jag inte minns fel. Dock en bit att gÄ sovida man inte Àr smidig och fixar lift. För den mindre krÀsne luffaren finns SÀlsten, lite stening och du kan skÀra upp fötterna pÄ gamla ölflaskor men det Àr ingenting lite gammal fin gaffa inte kan fixa!

Till sÀlsten kommer man om man följer hamnen bort frÄn stan mot det gamla tobaksmonopolet med det höga tornet. DÀr brukar Àven ungdomarna samlas och knÀppa en öl och grilla litet borta vid fÀbodarna som Àr lite lÀngre bort frÄn stranden.Stadsparken Àr inget bra stÀlle för en luffare att slÄ upp sitt tÀlt. Ty Àven fast vi endast har 2 polisbilar Àr dom ganska kinkiga med vÄr fula lilla park. DÄ Àr mellanholmen ett bÀttre alternativ tillsammans med gamla knarkare och alkisar som dealar hasch och sprit till smÄ intet ont anande ungdommar som inte har nÄn aning om vad det Àr.Kontaktannonsen

Är du i nĂ€rheten kan du vĂ€l titta in och slĂ„ en pling ^^
Adda mig pÄ msn om du har lust: XenapZ@Hotmail.com
Eller skriv pÄ helgon dÀr jag ocksÄ heter XenapZ